Hlavní navigace

Čtvrtý slovenský operátor má neomezený tarif včetně dat jen za 520 Kč

18. 9. 2019

Sdílet

Vodafone, T-Mobile a nově i O2 již v Česku nabízejí mobilní tarify s neomezenými daty. V kombinaci s neomezeným voláním a SMS stojí od 1100 Kč (pro jednotlivce). Slovenská 4ka má takový tarif za polovinu. Její Sloboda∞ s neomezenými daty stojí 20 eur měsíčně (cca 520 Kč).

Nejde o úplnou novinku, čtvrtý slovenský operátor má plnou neomezenku „v ponuke“ již dva a půl roku, ale včera se dočkal důležitého rozšíření. Původně bylo možné neomezeně surfovat jen ve vlastní LTE síti 4ky, která však pokrývá pouze 75 % populace. Na zbylém území se spoléhá na národní roaming poskytovaný konkurenčním Orangem, u něhož platilo omezení 1 GB na měsíc.

TIP: Na Slovensku může posílit čtvrtý operátor nebo také přijít pátý

Nově lze neomezená data využít i v partnerské 3G síti. Orange pokrývá 95 % populace, rychlost je však oproti LTE nižší, teoreticky až 21 či 42 Mb/s podle vysílače. Větším mínusem je fakt, že jde jen o dočasnou akci. 4ka nebude data v partnerské síti limitovat jen do konce ledna 2020. Zdali pak akci prodlouží, zatím není jasné.

4ka je jediným slovenským operátorem, který neomezená data nabízí. Telekom poskytuje za 70 eur neomezenku s nanejvýš 30 GB. Orange má podobný tarif s 20 GB za 65 eur. O2 pak prodává neomezená data, SMS a 30 GB dat za 45 eur.

Oživeno: Jak nás upozornil roob v diskuzi, 4ka zas tak neomezená není. V podmínkách služeb stojí, že počet provolaných minut a SMS je celkově omezen na 3500 jednotek za měsíc, u dat platí limit 300 GB.

Zdroj: 4ka

Byl pro vás článek přínosný?