Hlavní navigace

59 dalších jazyků pro Windows 7: Microsoft zachraňuje kultury

22. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dle Microsoftu se každých čtrnáct týdnů ztratí jeden z více jak sedmi tisíců světových jazyků. Jazyková rozdílnost je přitom velmi důležitá, neboť se jedná o jeden ze základních prvků různých kultur a každého jazyku bychom si podle stanovisek společnosti měli cenit.

Proto se snaží nabízet své produkty v co největším počtu jazykových mutací, čímž odstraněním jazykové izolace umožní rozvoj menších trhů a růst ekonomiky v různých oblastech. I proto také brzy uvolní dalších 59 jazykových balíčků (označovaného zkratkou LIP) pro systém Windows 7 a Office 2010, další čtyři pak pro vývojové prostředí Visual Studio 2010, čímž své produkty zpřístupní asi pro jednu další miliardu uživatelů.

Zatímco LIP balíčky jsou kompletním překladem celého rozhraní, takzvané CLIPy (Caption Language Interface Packs) usnadní přechod z jednoho jazykového prostředí do druhého a podpoří znalosti terminologie ve více jazycích, neboť nedochází k překladu samotného rozhraní, nýbrž pouze kontextových nápověd. Díky tomu bude také možné zobrazení odborných výrazů ve dvou jazycích najednou.

Zdroje: Softpedia, Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?