Hlavní navigace

60 000 aplikací. Takovou hranici překročil katalog Windows Store

22. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konečně můžeme opět prohlásit, že se Windows Store začal objemově rozrůstat o kus rychleji. Ani ne před měsícem jsme vám oznámili, že byl překonán milník v podobě 50 000 aplikací. V době psaní tohoto příspěvku nicméně web MetroStore Scanner hlásil již 62 325 kusů. To je opravdu slušné číslo a z jistého pohledu nelze ekosystém považovat za mrtvý a nezajímavý, spíše naopak. Dravě se rozvíjející platforma (aspoň ze statistického hlediska) vzbuzuje naději, že se Osmičky začnou více prosazovat v sektoru tabletů.

Do budoucna se situace ještě zlepší, protože vývojářům Microsoft usnadní vývoj. Aplikace, které vytvoří pro Windows 8, budou rovnou fungovat ve Windows Phone 8, případně obráceně. Již v současnosti lze často bez větších úprav stávající aplikaci z mobilu upravit tak, aby běžela ve Windows 8. Bohužel nesmíme zapomínat, že se v obchodě objevuje mnoho spamu.

 

V Číně měli ke dni 19. dubna k dipozici 40 102 aplikací, žebříček ale vedou Spojené státy s pěkným číslem 42 084. Kategorie Zábava vedla druhý žebříček s 8 200 aplikacemi, v zádech měla Knihy a referenční materiály s 8 000 kusy. Na třetím místě se umístily Hry s 7 800 aplikacemi.

Pohled na vývoj počtu aplikací ve Windows StorePohled na vývoj počtu aplikací ve Windows Store | Foto: MetroStore Scanner

Zdroj: MetroStore Scanner via Windows 8 Beta

Byl pro vás článek přínosný?