Hlavní navigace

A-Data má nejrychlejší SSD

4. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost A-Data včera oznámila vydání nové nejrychlejší SSD paměti. Některé SSD například od OCZ by se možná hádaly o slůvko nejrychlejší, ale co A-Data nelze upřít, je fakt, že nové SSD je opravdu velmi rychlé.

Čtení 250 MB/s a zápis 180 MB/s – SSD ukazuje, že pevným diskům pomalu ale jistě zvoní hrana. Nízká spotřeba a nulová hlučnost to korunují. Cache SSD je typu DDR2 SDRAM, další důvod rychlosti. Windows 7 z S596 prý zvládne nabootovat za 20 vteřin. Multitasking, úpravy videí a některá grafika, nebo zkrátka o mnoho rychlejší systém na cokoli. Jelikož je datové úložiště stále brzdou dnešních PC, pak je zrychlení v tomto oboru vítáno.

SSD používá sběrnici SATA 3Gb/s, nového standardu se bohužel zatím nedočkáme, ač by to zrovna SSD uvítaly. Velikost zařízení je 2,5", brutální výkon si tedy můžete dopřát i v běžném notebooku. Je použito i rozhraní miniUSB 2.0, S596 se tedy dá používat i jako superrychlý externí disk bez boxu.

A-Data S596 se bude prodávat ve velikostech 64, 128 a 256 GB. Cena zatím není známa, ale vzhledem k povaze společnosti A-Data zřejmě nebude úplně extrémní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku