Hlavní navigace

Abit představuje I-G31

28. 2. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značka Abit je v povědomí hardwarových nadšenců zapsána jako výrobce kvalitních high-endových desek. Bohužel, dnes je Abit spíše stínem své bývalé slávy a snaží se obsadit všechny segmenty trhu, včetně těch nejnižších. Právě tam je mířena nová základní deska I-G31, která používá severní můstek Intel G31 a jižní můstek ICH7.

Abit I-G31 je deska formátu mATX, s plošným spojem v tradiční oranžové barvě. Podporovány jsou procesory Intelu s FSB až 1333MHz, včetně nejnovějších 45nm Core 2. Do dvou DIMM slotů lze osadit paměťové moduly DDR2 s maximální frekvencí 800MHz.

Výbava motherboardu by se dala označit jako střídmá. Jižní můstek ICH7 poskytuje čtyři SATA porty a jeden IDE port, na zadním panelu najdeme čtyři USB porty a jeden síťový port RJ-45. Abit osadil desku šestikanálovým zvukovým kodekem a opatřil jej kromě jediného výstupního 3,5mm jacku také optickým a koaxiálním S/PDIF výstupem. Integrovaný grafický akcelerátor GMA 3100 může posílat obraz pouze přes D-Sub konektor.

Své využití najde I-G31 v levných kancelářských PC nebo v domácích serverech. Použitý severní můstek ji bohužel diskvalifikuje pro použití v HTPC, kde by bylo nutno dokoupit samostatný grafický akcelerátor.

Zdroj: Universal Abit

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku