Hlavní navigace

Acer Aspire One 751h: konečně pořádný displej

22. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Úvod, vzhled

Plusy a mínusy

+ tenké provedení
+ dlouhá výdrž
+ velká tlačítka klávesnice
+ vysoké rozlišení

- velmi nízký výkon
- pomalá grafika

Rychlé parametry (přejít na podrobné)
Procesor Intel Atom Z520
(1,33 GHz, 512 KB L2)
Paměť/Rozšiřitelná do 1 GB / 2 GB
Pevný disk/rychlost 160 GB / 5 400 ot./min
Displej rozměry/rozlišení 11,6" / 1 366 x 768
Rozměry 284 x 198 x 26 mm
Hmotnost 1,34 kg
Cena 10 700 Kč

Tato novinka je skutečně výjimečná. Má totiž doslova obří 11,6" displej, který nabízí na tuto velikost displeje velmi vysoké rozlišení. Díky tomu se dost vymyká z koncepce minibooků, které téměř bez výjimky nabízí desetipalcový displej. Otázkou je, zda je to stále ještě minibook (anebo jak se říká ve světě, netbook) a zda Acer nevytvořil zcela novou kategorii, kam se teď budou hrnout i další výrobci.

Poznámka: S Atomem jsou na trhu ještě dva notebooky, které mají větší úhlopříčku než Aspire - Dell Mini 12 a MSI X320. A chystá se nový Asus Eee s displejem 11,6", model 1101HA.

Ať už je displej jakýkoliv, cílová skupina je stále stejná: lidé, kteří chtějí levný notebook s možností připojení k internetu a případně k tvorbě jednoduchých dokumentů převážně v terénu (ve škole, ve vlaku, v letadle apod.). Nezáleží jim na výkonu, proto jim nevadí, že vnitřnosti okupuje poměrně pomalý procesor Intel Atom s výkonem zhruba osm let starých počítačů. To všechno Aspire 751h splňuje - ovšem velké rozlišení displeje tomu dává práci výrazně jiný rozměr a komfort. Větší totiž není jen displej, ale také klávesnice a touchpad.

Červená je dobrá, ale upatlaná

Minibook je v prodeji celkem ve čtyřech variantách. Protože je horní víko lesklé, stejně jako rámeček okolo displeje, je nejvhodnější variantou bílé provedení. Na ní totiž nebudou vidět otisky prstů, ani napadaný prach. Nejhezčí je ale podle mého názoru cihlově červený model, kterého si rozhodně každý všimne. Barevné je nejen víko, ale také tělo notebooku vedle klávesnice - zde byl už až ale naštěstí použit matný plast, takže otírání otisků nehrozí. Červený je i touchpad, který tak působí velmi decentně.

Druhou použitou barvou je černá - okolo displeje jde o piano black (se všemi svými důsledky), na dolní straně notebooku je pak použit černý matný plast. Černá je i klávesnice, popisky jsou bílé - což je asi nejčitelnější kombinace; rozhodně lepší než varianty se stříbrnou barvou. Kloub displeje je vyveden tak, aby víko šlo dostatečně odklopit a současně po odklopení nepřekáželo šestičlánkové baterii. Technické zpracování minibooku je dobré, kromě lehkého zapraskání v pravém kloubu víka nevydává Aspire ani hlásku.

Asi největší předností notebooku je jeho tenké provedení - jeho tloušťka se totiž vejde do jediného palce, což mezi minibooky splňuje snad jen Asus 1008HA, který připomíná Macbook Air. Pokud jde o design, je nutno Acer pochválit - oproti starším modelům je 751h doslova skvostem a rozhodně byste nehádali, že jde o notebook za necelých 11 tisíc. Takto vypadaly ještě nedávno modely za troj- až čtyřnásobek ceny.

Tlustá baterka

Minibook je standardně dodáván s šestčlánkovou baterií, která z přístroje dost vyčuhuje. Ovšem do malého a tenkého těla by se baterie s takovou kapacitou asi jen těžko vešla; ostatně každému minibooku baterie s větší kapacitou kouká. U Aspiru je toto naštěstí řešeno velmi dobře - baterie příliš nezvyšuje tloušťku notebooku, ale je jeho pokračováním směrem vzad. Například u MSI Wind je šestičlánková baterie směrována pod notebook, takže je minibook nejen tlustší, ale zhoršuje se jeho stabilita; v otevřeném stavu se snadno převrátí dozadu.

S touto baterií váží necelých 1,4 kilogramu, což je o cca dvě stě až tři sta gramů více, než mají minibooky s tříčlánkovou baterií. Aspire má ale větší tělo kvůli displeji, takže za vyšší hmotnost může také tato skutečnost. V prodeji je ale i tříčlánkový akumulátor, který nejenže z notebooku nečouhá, takže minibook vypadá výrazně lépe, ale s ním váží Aspire jen necelých 1,2 kilogramu; a to už se vám v tašce rozhodně nepronese.

Klávesnice, porty

Hned po displeji je na minibooku nejlepší klávesnice. Má doslova obří tlačítka, která jsou větší než u leckterých fullsize notebooků. Tlačítka jsou také větší než u běžných stolních klávesnic k počítačům, což je u tak malého notebooku doslova zázrak. Klávesy jsou rovné a hladké a velmi blízko u sebe, což může být trochu problém, pokud píšete všemi deseti; nemusíte vždy prsty rozeznat hranice mezi jednotlivými tlačítky. Osobně bych navíc ocenil drobné prohnutí uprostřed tlačítek, aby prst přirozeně sklouznul při psaní do středu tlačítka.

Tlačítka mají příjemný stisk, nejsou nijak tuhá a při psaní nevydávají žádné parazitní zvuky. Klávesnice se nikde neprohýbá a vůbec působí velmi dobrým dojmem. Zatímco u běžných minibooků je externí klávesnice při práci u stolu téměř nutností, u tohoto modelu můžete na externí klávesnici rovnou zapomenout. I když nové Asusy Eee mají klávesnici také velmi dobrou, Aspire One je jednoznačně lepší. Větší tělo dovolilo použít i větší touchpad, který je už skoro tak dobrý, jako na plnohodnotném notebooku. Vadí mi jen zapuštěná tlačítka, na která musíte vyvinout větší tlak.

Poznámka: Aspire One má dokonce větší klávesy než modelová řada Aspire Timeline.

Konektory v rožku

Stejně jako všechny minibooky, nebo jejich převážná většina, má i Aspire 751h tři porty USB. Dva jsou na levé straně, jeden na pravé - tam můžete zapojit myšku, do levého pak flash disk či tiskárnu. Porty jsou od sebe dostatečně daleko, aby si zasunutá zařízení nepřekážela. Po levé straně jsou ještě audio výstupy a napájecí konektor, v levém rohu najdete vtipně umístěný konektor pro ethernet a v pravém rohu výstup na monitor - samozřejmě jen VGA, DVI nebo HDMI se v této kategorii nenosí. Na pravé straně je pak už jen slot na paměťové karty, takže fotky si můžete na dovolené stahovat bez problému.

Displej, zvukové možnosti, datové úložiště

Konečně pořádný displej

Bezesporu tím nejlepším na notebooku je displej. Odmyslím teď to, že je lesklý, což bezesporu dobré není (alespoň ne u notebooku, který není primárně určen na přehrávání filmů), a také to, že má trochu problémy se zobrazením světlých odstínů, což vadí zejména při úpravě fotek. Vynikající je na něm rozlišení a velikost - jako jediný dnes nabízený minibook nemá tento Aspire úhlopříčku 10,2" a rozlišení 1 024 × 600 bodů, ale rovnou 11,6" a rozlišení HD Ready, tedy 1 366 × 768 bodů. To je tolik, co mívají 32" televizory nebo notebooky s úhlopříčkami od 13 do 15 palců. Kdyby takové dpi měl mít 15,4 displej, má rozlišení 1 815 × 1 020 bodů.

Určitě namítnete, že na takto malém displeji budou kvůli tomu velmi malé systémové fonty a lidé s horším zrakem budou mít problémy. To je bohužel pravda a Windows XP tomu nijak zvlášť nenapomáhají. To Windows 7 se s takto detailními displeji dokážou vyrovnat lépe - umí měnit velikost ikon na ploše a mají větší ikony na hlavním panelu, takže nemusíte luštit nějaké textové popisky. Nemusíte tak měnit dpi operačního systému. Každopádně pokud si s tímto vysokým rozlišením zrakově poradíte, budete doslova nadšeni, jak velkou plochu máte k dispozici.

Poznámka: Zatímco na tak malé notebooku jsem z rozlišení HD ready nadšen, na větších přístrojích už moje nadšení opadává. Zejména u 15" modelů už je takové rozlišení nedostatečné a plocha displeje je velmi špatně využita.

Na konkurenčních miniboocích byla totiž snaha o běžnou práci vždy poněkud kompromisem. Některé dialogy se nezobrazují celé, je nutné nastavit skrývání hlavního panelu a používat fullscreen režim prohlížeče, aby na webu bylo aspoň něco vidět a pro postranní panel s gadgety už místo není vůbec. Při psaní ve Wordu a Excelu si na miniboocích vypínám panel nástrojů (Ctrl+F1), abych z dokumentu viděl více, než jen pár řádků. Nic takového ale na Aspiru nehrozí, nic vás neomezuje. Na minibooku můžete pracovat bez jakýchkoliv omezení.

Jas displeje je dostatečný, takže na něj budete vidět i v kanceláři s přímým sluncem. Nesmí vám však zasvítit na displej, protože v tu chvíli na něm kvůli zrcadlovému efektu uvidíte akorát svůj obličej. Ale i bez slunce je displej tak trochu zrcátko, na což si holt musíte zvyknout; dnešní trendy velí, že vše musí být lesklé: od povrchu notebooků po jejich displeje. Jiná volba bohužel není. Kvůli zrcadlení jsou horší i boční pozorovací úhly, kdy displej na jedné straně bledne nebo tmavne, a současně se v něm odráží více okolí. Je to zkrátka daň za módu.

Zvuk

Notebook má dva reproduktory na spodní straně, takže pokud máte notebook na stole, je zvuk díky rezonanci výraznější. Hudba i filmy zní překvapivě dobře, pokud uvážíme, že jde o tak malý a tenký přístroj.

Jak to zní ve sluchátkách‚Ķ

Kromě výstupu na sluchátka má Aspire také vstup na externí mikrofon a vestavěný mikrofon nad kamerou ve víku displeje. Pokud tak budete volat přes Skype, nepotřebujete žádné další vybavení.

Disk nehlučí, netopí

Disk Hitachi o velikosti 160 GB je v miniboocích standardem, protože se jedná v podstatě o nejlevnější modely, které jsou na trhu. Rychlost se pohybuje na průměru třídy, tedy něco málo přes 45 MB/s při sekvenčním čtení. Disk trochu vibruje, což cítíte, když máte minibook položený na stole. Je však velmi tichý, není slyšet ani při maximální zátěži. I když disk není chlazen, jeho teplota ani v zátěži nepřekročila 43 stupňů, a pokud používáte notebook jen sporadicky na poznámky nebo nějaké to prohlížení internetu, dostane se obvykle na jen na 40 stupňů.

Disk je rozdělen na dvě části, jedna je systémová a je na ní uložena záloha systému pro případnou reinstalaci, zbytek (152 GB) je určen uživateli. Pokud byste si chtěli vytvořit vlastní oddíl na data, budete odkázáni na externí nástroje jako je Partition Magic, protože XP měnit velikost oddílů neumí (na rozdíl od Visty nebo W7).

Výkon, provozní hluk a chlazení

Grafika pokulhává

Minibook je vybaven čipovou sadou USW15S s integrovanou grafikou GMA 500, která nahrazuje letitý čipset Intel GM945 s grafikou GMA 950. Tento čipset je sice úspornější, ale má o poznání pomalejší grafiku. Ve 2D zobrazení Windows XP je pohyb oken trhaný a jejich překreslování při pohybu probíhá s výrazným zpožděním. To je oproti GMA 950 velký rozdíl - tato grafika celkem bez problému zvládá i Aero (hodnocení W7 se pohybuje okolo 2,5), což bych si o GMA 500 říct netroufl. Nízký výkon má GMA 500 také grafických testech, kde starší grafice naprosto nestačí.

I když má čipset USW15S nesporné výhody, jeho výkon je mnohokrát nižší než u GMA 950, grafiku, kterou lze navíc pomocí programu GMABooster přetaktovat až na 400 MHz (GMA 500 běží na 200 MHz); to u této novinky nebude možné. Takto pomalá grafika výrazným způsobem snižuje užitnou hodnotu přístroje a osobně bych zde viděl raději starší, i když méně úsporný čipset. Už jen proto, že notebook má vysoké rozlišení a rychlejší grafika by ho snáze obsloužila. Výstup na externí monitor je v tomto případě docela zbytečný, protože ve vyšším rozlišení se GMA 500 hodně zapotí; a nejde jen o pohyb oken, ale také o rolování náročnější webovou stránkou nebo listování v PDF dokumentech. Také přehrávání flashových videí zvládá grafika tak tak.

A nebo to řekněme zkráceně: grafická karta je průměrně čtyřikrát pomalejší, než "stará dobrá" GMA 950.

Pomalý procesor

Je zkrátka hodně vidět, že více než na výkon se nová čipová sada soustředí na nízkou spotřebu. A to platí i o procesoru. Použit byl model Intel Atom Z520, který má běžet na frekvenci 1,33 GHz - sběrnice a paměti pak na 533 MHz (což samozřejmě v důsledku limituje i grafický čip). Jenže skutečnost je poněkud odlišná; sběrnice běží na 496 MHz a procesor ve výsledku na 1,24 GHz (v úsporném režimu pak na 744 MHz). Nemůžeme se pak divit, že notebook je subjektivně o dost pomalejší než modely s Atomem N270 nebo N280, o N330 ani nemluvě. Na jakoukoli náročnější operaci si počkáte, ať už jde o spuštění programu, otevření dokumentu nebo jen načtení větší webové stránky.

Je jasné, že minibooky s Atomy nejsou určeny ke stříhání videí nebo hraní her, nicméně toto už je docela extrém. Acer 751h je dokonce pomalejší než můj bývalý, osm let starý počítač s procesorem Athlon XP 1800+. Zajímavé je, že u minibooků s Atomem N270 nebo N280 jsem tento pocit pomalosti nikdy neměl, přitom jejich výkon je vyšší jen o nějakých 20 procent - na svém minibooku s N270 jsem dokonce sestříhal (samozřejmě šlo o nouzovku, když jsem byl v terénu) několik videí, na což jsem na 751h neměl trpělivost. Nevýhodou takto pomalého procesoru je i fakt, že procesor i při běžné práci běží na plný výkon, aby stíhal plnit požadavky uživatele, což samozřejmě snižuje jeho výdrž.

Na web a na Office

K čemu se tedy novinka od Aceru hodí? Jednoznačně je to vynikající prohlížedlo webu a editor dokumentů - oproti obyčejným minibookům je zde je jednoznačná výhoda velkého displeje, resp. vysokého rozlišení. Díky tomu je vidět z webové stránky a dokumentů podstatně větší kousek, což se hodí především u sešitů v Excelu. Také úpravu fotek v grafických editorech notebook docela zvládá, jen si musíte počkat na některé operace, jako je třeba zmenšení obrázků. I zde má výhodu velké rozlišení, protože vám při práci tolik nepřekáží různé panely nástrojů a grafických funkcí. V tomto ohledu je negativem pouze displej, který si neporadí se světlými odstíny a u světlých ploch se tak ztrácí detaily.

Naopak notebook se určitě nehodí na jakoukoliv práci, která vyžaduje rychlejší grafiku nebo procesor - není to tedy náhrada za stolní počítač, ale spíše přítel do terénu, kde stejně žádné náročné operace nikdo nedělá. Zpravidla jde skutečně jen o práci s internetem, e-mailem a dokumenty a k tomu poslouží Aspire s obrovským rozlišením dokonale. S šestičlánkovou baterií navíc vydrží velmi dlouho v terénu, pokud vypnete W-Fi, můžete se dostat až na sedm hodin.

Minivětráček stačí

Vzhledem k tomu, že notebook nijak moc nežere, nemusel to výrobce nijak přehánět s chlazením. Malinký větráček chladí procesor i čipset, nasávací otvor studeného vzduchu je v levé dolní části. Když větráček zapne, je lehce cítit, jak dovnitř proudí chladnější vzduch. Nicméně jsem nikde nenašel otvor, kudy teplý vzduch odchází ven - není ani na zadní straně, ani na bocích.

Vnitřek notebooku při běžné práci dosahuje běžně teplot přes 55 st. Při spuštění programu pro maximální vytížení systému (Orthos Prime) se však nedostal přes 62 st., takže i toto slabé chlazení, zdá se, postačuje. Otázkou je, jak se bude notebook chovat v letních parnech, kdy teploty v místnosti mohou vzrůst až o deset stupňů. Každopádně není tento Aspire z hlediska zahřívání příliš ideálním "kolenním" minibookem, i když na kolenou totiž sedí díky své velikosti a baterii, která zvyšuje jeho stabilitu, velmi dobře.

Zvuk jinak tichého větráku ovšem vydává bzučivý zvuk, který mému uchu nijak nelahodil - je poněkud vysokofrekvenční a poněkud pronikavý. Byl bych daleko raději, kdyby větrák klidně hlučel více, ale ozýval se jen obvyklý aerodynamický svist jeho lopatek. Jinak se z přístroje žádné parazitní zvuky, například pískání napájecích obvodů, neozývají. Celkově tak považuji minibook za velmi tichý.

Bezdrátová konektivita, napájení a výdrž

Minibook je vybaven jak Bluetooth, tak Wi-Fi, takže dostatek konektivity pro připojení k internetu je zajištěn. Obojí můžete hardwarově vypnout pomocí tlačítek na přední straně, zapnutí se hlásí barevnou diodou, která je umístěna pod "levou rukou"; tam je i dioda signalizující nabíjení. Použitá Wi-Fi karta podporuje pouze režimy B a G, takže pokud bude dostupné ve vzduchu rychlejší N, tak jej bohužel nevyužijete. Není ale problém použitou kartu vyměnit za jinou, stačí odmontovat dva šroubky. Wi-Fi běžela bez problému i na přípojných bodech, kde některé notebooky mívají potíže.

Až sedm hodin v provozu

Nabíjení notebooku trvá vzhledem ke kapacitě baterie (52 Wh) poněkud dlouho, šestičlánek je připraven ke stoprocentnímu výkonu za čtyři a tři čtvrtě hodiny v zapnutém stavu. Spotřeba notebooku je při nabíjení podle wattmetru 20 až 22 W, podle zatížení. Pokud se notebook nenabíjí, pohybuje se spotřeba mezi 11 a 13 watty podle zatížení při zhruba polovičním jasu displeje. Samotný notebook v takovém případě ukazuje 7 až 10 W (maximum se pohybuje lehce přes 11 W), a pokud vypnete Wi-Fi a stáhnete jas displeje pod polovinu, můžete se v případě nicnedělání, tj. psaní ve Wordu, dostat i pod 7 W.

Minimem, kterého jsem dosáhl, je 6,2 W, ale to notebook nedělal vůbec, podsvícení bylo na minimu a klávesnici byla netknutá. Právě při této spotřebě by mohl notebook dosáhnout deklarovaných osm hodin výdrže, jenomže nikdo si asi nekupuje notebook, aby na něm nic nedělal. Čili reálná výdrž je při práci bez internetu okolo sedmi hodin, což ale bohatě stačí - dá se tak absolvovat celý pracovní den v terénu, aniž byste se v terénu museli bát, že vám notebook umře. Pokud zapnete Wi-Fi a budete surfovat, pak se dostanete na nějakých šest hodin a pokud budete skutečně pracovat s náročnými aplikacemi, pak počítejte s pěti hodinami a patnácti minutami.

Z výše uvedeného je patrné, že úspora energie byla při návrhu mnibooku hlavním faktorem. Ačkoliv je minibook červený, lze jej označit za zelený, jak je dnes moderní. Má skoro dvakrát nižší spotřebu než běžné notebooky a výrazně nižší spotřebu než počítač včetně monitoru (obvykle okolo stovky wattů). Intel se zkrátka snaží dělat pro úsporu energie maximum, i za cenu nižšího výkonu.

Dodávaný software, zhodnocení

Windows XP v ceně

Notebook je standardně vybaven operačním systémem Windows XP Home Edition, který je v nabídce už jen právě pro minibooky. Vzhledem k tomu, že má Aspire jen 1 GB RAM, volba Visty by nebyla dobrý nápadem, nehledě na to, že Aero by notebook rozcházel jen těžko. Chvíli jsem měl i nápad na notebook dát Windows 7, ale to jsem si rozmyslel záhy poté, co jsem zjistil, že nelze upgradovat paměť bez výměny gigového modulu za jiný, s vyšší kapacitou; rozšíření nedovoluje ani tento model, ani starší d150. Navíc i ve W7 by Aero byl problém a bez Aera mi ani Vista, ani W7 nepřijdou tak nějak "celé".

Tip: Zajímá vás, jak je na tom Acer Aspire 751 s podporou systému Mac OS X?

Notebook je dodáván s celou řadou programů, ať už je to Power DVD 8 pro přehrávání DVD z pevného disku nebo externí mechaniky, celá řada her nebo aplikaci pro vytvoření recovery disku pro případ pádu systému. V systému nechyběl ani Google Desktop, kompletní Windows Live či ovládací aplikace pro vestavěnou kameru. Můžete si také vyzkoušet na dva měsíce Office 2007, nechybí ani zkušební verze balíku Works.

Nejlepší mezi minibooky

Nový Aspire One je velmi povedený minibook. Dominuje mezi konkurencí velikostí displeje a rozlišením, které výrazně zvyšuje užitnou hodnotou notebooku a dovoluje používat aplikace, s nimiž lze na běžných miniboocích pracovat kvůli malému rozlišení jen se sebezapřením. Minibook má vynikající klávesnici, v porovnání s prvními modely minibooků je to doslova slast pro prsty. Tlačítka jsou dokonce větší než na mnohých 13" a 14 noteboocích. Notebook je tenký, lehký a vydrží téměř celou pracovní dobu bez nabíječky.

Jedinou vadou na kráse je nízký výkon, kvůli kterému budete u náročnějších operací (což může být jen načtení flashové webové stránky) čekat více, než jste zvyklí z "obyčejného" notebooku. Toto je jediný důvod, proč není Aspire vhodný jako jediný notebook na práci i zábavu, ale stále jen jako doplněk stolního počítače. Za to tenké tělo, nízkou hmotnost a cenu to ale rozhodně stojí. Dokonce se nebojím označit Aspire One 751h za nejlepší minibook, jaký jsem kdy měl v ruce.

Kompletní fotogalerie

Specifikace a parametry, výsledky benchmarků a testů výdrže

Acer Aspire One 751h

Cena 10 700 Kč
Zapůjčil Acer (www.acer.cz)
Redakce při testovaní notebooků používá paměťové produkty od společnosti Kingston.

Specifikace

Procesor Intel Atom Z520 (1,33 GHz, 512 KB L2)
Operační paměť (vestavěná) 1 GB (DDR2)
Operační paměť (rozšiřitelná do) 2 GB
Pevný disk (velikost) 160 GB
Pevný disk (rychlost) 5 400 ot./min
Pevný disk (typ připojení) SATA
Optická mechanika (typ) není
Optická mechanika (rychlost) není
Velikost displeje (palců) 11,6
Rozlišení displeje (bodů) 1 366 x 768
Grafická karta Intel GMA500
Grafická paměť sdílená
Wi-Fi b/g
Bluetooth 2.0
Mobilní komunikace není
Operační systém Windows XP Home ULPC
Porty (s výjimkou USB) 1x D-Sub, 1x RJ-45, 2x audio
Počet USB portů 3
Slot pro karty 1x SD/SDHC/MMC/XD/MS
Rozměry 284 x 198 x 26 mm
Hmotnost 1 340 g (včetně akumulátoru)

 

Výsledky testů

3DMark01 (body) 868
3DMark03 (body) 389
3DMark05 (body) nebylo možno spustit
3DMark06 (body) nebylo možno spustit
PCMark05 (body) 969
HDTune (MB/s; ms) 46,8; 18,5
CrystalDiskMark (MB/s) 55,27 (čtení); 53,73 (zápis)
SuperPI 1M (čas) 2:13
Cinebench R10 (body) nebylo možnost spustit
Sandra 2009 (procesor, body) 2 842
Sandra 2009 (multimédia, body) 9 382
Sandra 2009 (paměť, GB/s) 2,13 GB/s
Výdrž web* (čas) 5:15
Výdrž kancelář** (čas) 6:54
Výdrž multimédia*** (čas) 5:51

Poznámka: * prohlížení webu přes Wi-Fi, poloviční jas displeje; ** kancelářská práce, poloviční jas displeje, vypnuto Wi-Fi i Bluetooth; *** Přehrávání filmu v DivX, SD rozlišení, Wi-Fi aktivní

Byl pro vás článek přínosný?