Hlavní navigace

Acer Aspire S5 nebude jediným Ultrabookem značky

31. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský nový rok je za námi a pro asijské (respektive čínské a tchajwanské) firmy teď přichází vhodná doba pro odhalování plánu na rok 2012 - rok draka. Acer se podle vyjádření svého výkonného ředitele J. T. Wanga hodlá soustředit na Ultrabooky. Ve této kategorii má momentálně podíl na trhu asi 45 %.


Nový Acer Aspire S5

Do poloviny tohoto roku proto firma představí prý čtyři nové Ultrabooky. O jedné z novinek jsme se dozvěděli již v souvislosti s CES 2012; Aspire S5 by měl být nástupcem "estrojky" v podobném stylu, ale samozřejmě s lepším hardwarem, menšími rozměry a lepšími použitými materiály. Pozdější plány jsou zatím ještě tajemnější, víme pouze to, že se firma soustředí na cenovou kategorii mezi 700 a 900 americkými dolary, tedy přibližně na podobné úrovni, kde je dnes první supertenký model značky Aspire S3.

Svůj podíl na trhu si Acer zřejmě hodlá udržet mimo jiné i soustředěním se na rychle se rozvíjející země jako je Čína či Brazílie. Tam je podle Wanga velký nevyužitý potenciál pro prodeje Ultrabooků. Každopádně mějme na paměti, že se jedná jen o prohlášení k začátku nového roku; na bližší informace si ještě nejspíš pár měsíců počkáme.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?