Hlavní navigace

Acer AspireRevo: První Ion obrazem

Sdílet

Zdroj: Redakce

O víkendu jsme vás informovali o první počítači s platformou Nvidia Ion – Acer Hornet. To jsem byl ještě poměrně skeptický, fotky vypadaly příliš pohádkově a jejich zdroje nepůsobily důvěryhodně. Nakonec se však ukázalo, že k realitě měly blízko.

Nvidia dnes na svém webu představila Acer AspireRevo, který je prezentován jako malý, zelený a plně vybavený počítač. Přesné specifikace zatím uvedeny nejsou, píše se jen to, co už dávno známe.

  • Windows Vista Home Premium
  • Podpora výstupu 1080p s osmikanálovým zvukem
  • Bude možné si zahrát hry jako Sport, Call of Duty 4 nebo Sim City 5
  • Grafika v Ionu podporuje DirectX 10
  • Díky CUDA je možné akcelerovat vylepšování a konverzi videí

Zatím není jasné, jestli AspireRevo je pouze jedním z mnoha Ionů od Aceru a zda-li se dočkáme i modelu se speciálním dálkovým ovladačem, jako měl být u Acer Hornetu. Tvarově ale souhlasí, vidíme i černé provedení a instalace na zadní stranu LCD asi bude také možná (klik sem).

Doplněno: Web HotHardware přinesl obrázky z oficiální prezentace Acer AspireRevo. Krabička bude mít rozměry 180 × 180 mm a na výšku 30 mm. AspireRevo v sobě integruje 4in1 čtečku karet, i/O konektory vidíte na obrázku. Procesor stejně jako v testovacích samplu zůstavá Intel Atom 230 (jednojádrový, 1,6 GHz, FSB 533 MHz) s TDP 4 W. Nebyl tedy použit některý z úspornější řady N (přehled všech Atomů). Partnerem Atomu bude unifikovaný čipset GeForce 9400.

Doplněno (9.4.2009): Na webu Aceru se objevila zpráva, která definitivně potvrzuje možnost instalace na zadní stranu monitoru díky VESA uchycení. Dále bude dostupný i model s 3D pohybovým ovladačem a Wi-Fi. Tím definitivně padá argument o kancelářské kryse, ale půjde opravdu o domácí zábavní centrum. Uvnitř zařízení je přítom i Mini PCIe slot pro rozšíření schopností Aceru.

Zdroj: Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku