Hlavní navigace

Acer ukázal ConceptD: notebooky pro kreativní uživatele (IFA)

5. 9. 2019

Sdílet

Notebooky řady ConceptD jsou určené pro kreativce, což můžou být grafici, ale také youtubeři, prostě lidé tvořící obsah. Jde tak o pracovní notebooky, které se ale od těch kancelářských zásadně liší. Většinou v sobě mají grafiku Nvidia Quadro a podporují Ray Tracing v reálném čase. Tyhle notebooky mají konkurovat MacBookům a nejsou vůbec levné. Všechny se chlubí displejem s přesnými barvami s dE pod 1 a Pantone validací. Klávesnice mají příjemné žluté podsvícení, Acer tomu říká jantarová barva. V prodeji budou od listopadu. Nejvyšší model je 17,3" ConceptD 9 Pro, který dává vzpomenout na zajímavý konvertibl Aceru. Jeho displej je totiž umístěný na závěsech (Ezel Aero Hinge). Grafika je Quadro RTX 5000. Displej má rozlišení 4K a v jeho horní části je místo pro magnetické uchycení dotykového pera od Wacomu. Asus si za nejvyšší model řekne 5499 euro. ConceptD 7 Pro má 15,6" dislpej také se 4K rozlišením a tloušťku pod 18 milimetrů. Obsahuje stejnou grafiku jako ConceptD 7 Pro, tedy Quadro RTX 5000 a s hmotností 2,1 kg se už bude dát lépe přenášet. Cena bude stejná jako u Conceptu 9 Pro, jen menší 15" varianta bude o 100 dolarů levnější.

ConceptD 5 Pro existuje v 15 i 17" variantě (stále s rozlišením 4K) a nabídne grafiku Quadro RTX 3000. Cenově nejdostupnější ConceptD 3 Pro pak nabídne Quadro T1000. Oba modely jsou dostupné i bez označení Pro, což znamená grafiku GeForce namísto Quadro. Konkrétně RTX 2060 a GTX 1650. Základní model začíná na 1199 euro.

ConceptD 5

ConceptD 3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.