Hlavní navigace

Acer Iconia A100: 7" tablet s Androidem za babku. Nebo ne?

1. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zpočátku Acer plánoval svůj tablet vypustit už na jaře, vydání se ale odložilo.  Nejnovější zvěsti tvrdí, že se dočkáme už tento měsíc, a to nejspíše už tento nebo příští týden. Alespoň tedy v USA, v Evropě si počkáme ještě měsíc.

Acer Iconia A100 má jednu přednost - jeho cena má být jen $300, v přepočtu tedy jen něco přes 5000 Kč. Po tom, co jsme zvyklí, že tablety jsou záležitost s pětimístnou cenovkou, je to příjemná změna. Rovnou ale musím dodat, že česká cena bude o hodně jiná. Zatím můžeme najít jen ojedinělé zalistování s cenou okolo 14 tis. Kč, doufejme, že se situace nakonec zklidní a cena klesne. Jak poznáte podle písmena A, jde o tablet s operačním systémem od Googlu, konkrétně jde o Android Honeycomb 3.1.

Iconia A100 patří k těm menším tabletům. Širokoúhlý displej má úhlopříčku jen 7 " a zobrazuje poměrně vysoké rozlišení 1024 × 600 px. Uvnitř najdete procesor nVdia Tegra 2 (T-250), dvoujádro na 1 GHz s 512 MB pamětí. Úložný prostor je zde 8 GB ve flashové paměti a máte tu i slot na karty microSD. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth, kamera vepředu i vzadu a baterie pro pětihodinovou výdrž. 3G tu bohužel chybí, jak se dalo čekat.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?