Hlavní navigace

Acer kupuje iGware

26. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Druhý největší výrobce počítačů na světě, společnost Acer, koupila americkou společnost iGware, která poskytuje podporu v oblasti cloud computingu.

Acer zaplatil za iGware 320 milionů USD (dle dohody je dalších 75 milionů USD připraveno pro odměny v případě dobrého výkonu společnosti). Posledním velkým nákupem Aceru byla společnost Gateway, kterou Acer koupil v roce 2007 za 761,5 milionů USD.

Akvizice by tak Aceru měla pomoci vybudovat potřebné zázemí pro vývoj cloudového produktu, jehož uvedení tchaj-wanská společnost plánuje na rok 2012. IT analytici uvádějí, že tento nákup je pro Acer správným krokem. Výrobci se totiž již nemohou spoléhat pouze na vyráběný hardware, zákazníci si žádají i přidanou hodnotu.

Právě tohoto nedávno využily společnosti Apple, která v červnu tohoto roku představila svou vlastní cloudovou službu určenou pro uchovávání dat s kapacitou 5 GB nazvanou iCloud, a také Google, který uvedl do prodeje svůj cloudový Chromebook.

Acer logo

Na poli cloud computingu nás tedy v blízké době čeká zajímavý souboj, v němž se utkají největší hráči IT průmyslu - nezbývá než čekat, kdo z něho vyjde vítězně.

Zdroj: engadget.com

Byl pro vás článek přínosný?