Hlavní navigace

Acer má nejtenčí 14" notebook a vertikální projektor pro mobily (IFA)

5. 9. 2019

Sdílet

Acer včera zahájil novinářskou část Ify, své novinky ukázal v nově postaveném pavilonu Hub 27. Kromě řady ConceptD, kterou poprvé představil již v New Yorku a včera tak jen doplnil portfolio, ukázal novou generaci ultrabooku Swift 5. Ten je nejlehčím 14" notebookem s dedikovanou grafikou (bez grafiky jsou na trhu i lehčí) na světě. Tou je GeForce MX 250a celková hmotnost zařízení činí 990 gramů. Tloušťka notebooku je těsně pod 15 milimetrů. Tělo je vyrobené ze slitiny hořčíku, lithia a hliníku. Notebook pohání procesory Intel 10. generace (až Core i7-1065G7), tedy Ice Lake na 10 nm. Výbava zahrnuje nejnovější standard Wi-Fi 6 a rozhraní Thunderbolt 3. Uvnitř může být SSD o kapacitě 512 GB. Acer slibuje výdrž pře 12 hodin a rychlé nabíjení. Celá rodina řady Swift zahrnuje ještě modely Swift 1, Swift 3 a Swift 7. Nový Acer Swift 5 bude v prodeji od října za cenu od 899 euro podle konfigurace.

Projektor pro mobil

Projektor Acer C250i je přenosný vertikální projektor určený pro smartphony, ale k použití na doma. Obrazovky mobilu vám bude promítat na zeď, přičemž umí automaticky změnit režim obrazu (na výšku x na šířku).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.