Hlavní navigace

Acer ukázal luxusní hliníkový Chromebook s Full HD IPS displejem

30. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když se řekne Chromebook, znamená to u nás automaticky Acer. Tchajwanský výrobce k tomu přišel právem, nikdo jiný totiž Chromebooky na český trh oficiálně neuvedl. Acer nyní na akci next@acer přišel s novým patnáctipalcovým hliníkovým modelem s označením Chromebook 15.

Většina Chromebooků je plastových a spadá do nižší cenové kategorie, proto hliníkový model, navíc s rozlišením Full HD, určitě vítám. Z hliníku je sice jen vrchní kryt a opěrka kolem klávesnice, přesto je výsledný dojem hodnotný.

acer_ifa_chromebook_15_01acer_ifa_chromebook_15_02

Chromebook neobsahuje jediný ventilátor a je zcela tichý. Navíc váží pouze 1,72 kg, což je na patnáctku hodně slušné. Acer uvádí až 12hodinovou výdrž, ale to není proti starším modelům nic moc nového.

Klávesnice bohužel postrádá numerický blok, a to je zase na patnáctku škoda - zvlášť, když ji Acer označuje za plnohodnotnou. Okolo klaviatury jsou dva velké reproduktory.

Hardware obsahuje dvoujádrové Celerony, nebo čtyřjádrové Pentia. K tomu eMMC úložiště (výrazně pomalejší než SSD, ale o něco svižnější než HDD) velké 32/64 GB a 4/8 GB operační paměti. Konektorová výbava zahrnuje i USB-C, HDMI nebo čtečku SD karet - bohužel jen malých microSD.

Kromě webových aplikací na Chromebooku spustíte i aplikace pro Android. Tedy by mělo fungovat například i Kodi. V prodeji bude s dotykovou i nedotykovou obrazovkou od října za cenu od 499€ (okolo 14 000 Kč). Půjde zřejmě o nejvybavenější Chromebook na našem trhu.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.