Hlavní navigace

Acer Ultrabook S3: nejtenčí notebook na světě?

31. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete si na nedávno odhalený Acer Aspire 3951, 13,3" notebook s tloušťkou 13 mm? V Itálii můžete najít zalistovaný Acer Ultrabook S3, je možné, že jde o ten samý model. Že by se Intel rozhodl svůj koncept ultrabooků propagovat i modelovým označením jednotlivých notebooků?

Co se týče specifikací onoho Ultrabooku S3, máme informací docela dost. Z číslice tři je pravděpodobné, že se jedná o třináctipalcový notebook, samotný název Ultrabook pak ukazuje na nízkou tloušťku a vybavení platformou od Intelu. Uvnitř konfigurace nabízené v Itálii najdete konkrétně Intel Core i5-2467M, ULV dvoujádro na 1,5-2,3 GHz. Použití ULV čipu opět napovídá skutečně minimální tloušťce notebooku, dnes jsou ULV procesory vytlačovány procesory s klasickým napětím, které se spotřebou dostávají stále níže.

Acer Aspire 3951: kovový 13 mm silný notebook s Bluetoothem 4.0 - co mají oba notebooky společného?

V procesoru je integrovaná grafika Intel HD Graphics 3000, celý čip má k dispozici 4 GB pamětí DDR3. Pevný disk má mít kapacitu 320 GB (jde o 2,5" disk s výškou 7 mm?) a má být párován s 20GB SSD pamětí do hybridního úložiště pro zvýšení výkonu.

Stejně jako hliníkový Acer Aspire 3951, i Ultrabook S3 bude vydán v říjnu / októbri. To opět napovídá tomu, že by se mohlo jednat o stejný notebook. Druhý jmenovaný je v Itálii zalistován za ‚Ǩ786, tedy v přepočtu zhruba 19 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?