Hlavní navigace

Acer uvádí nový herní počítače Predator G6 s procesorem Skylake

7. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Herní počítače pod značkou Predator dělá Acer již dlouho. Tvar skříně má odkazovat právě na filmového Predátora a první verze měla dokonce vyjízděcí „zuby“. Novinka představená na veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem je zase o kousek jiná, a co se týče hardware, povýšila na novou generaci procesorů Intel Core, tedy Skylake. Skříň obsahuje například držák na sluchátka či slot na snadnou výměnu pevného disku.


 Procesorem je konkrétně Intel Core i7-6700K, který doplňuje nevídaných 64 GB operační paměti DDR4. Pro instantní přetaktování procesoru připravil Acer funkci One-Punch. Grafická karta GeForce GTX 980 podporuje rozlišení 4K.


 

Z výbavy lze dále jmenovat Wi-Fi 802.11ac, ale nechybí ani důležitější gigabitová síť. Zvuk zajišťuje Creative Sound Blaster X-Fi MB5 s rozšířením EAX s podporou 5.0 a 5.1kanálového zvuku. Konfigurací by mělo být více, kromě této budou ostatní odhaleny na veletrhu IFA v Berlíně.

 

Základní deska poskytuje šest portů USB 3.0, dva USB 2.0, ale i dvojici slotů M.2 pro SSD. K sestavě je volitelně přiložena klávesnice SteelSeries APEX RAW a herní myš SteelSeries Sensei RAW. Samozřejmostí je pak operační systém Windows 10.

Řadu funkcí (takt procesoru, teploty a rychlost otáček ventilátoru, osvětlení a rychlost otáček větráků a přetaktování prostřednictvím portálu) lze monitorovat z aplikace PredatorSense. Herní počítač Acer Predator G6-710 bude k dispozici v Evropě v půlce října za cenu od 54 990 Kč.

zdroj: Acer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.