Hlavní navigace

AdDuplex: Windows 10 Mobile v používanosti skoro dostihla Windows Phone 8.0

22. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak si vedla dlaždicová mobilní platforma od Microsoftu na sklonku roku 2015? Lumia 520 navzdory postupným propadům zůstala globálně nejpoužívanějším telefonem s Windows Phone. V posledních měsících nejvíce rostly opět low-endy, a sice Lumie 535, 640 a 435. Přesto se už v grafech začaly objevovat čerstvé Lumie 950 a 950 XL. Menší displej táhne celosvětově víc, byť v některých zemích vítězí v používanosti zase větší model.

 

Zařízení z produkce bývalé Nokie a Microsoftu ovládají skoro 97 % trhu. Jak je to s podíly jednotlivých verzí systému? Na chvostu zůstávají prastará Windows Phone 7 s necelými pěti procenty uživatelů. Nad nimi sledujeme vyostřený souboj. Totiž Windows 10 Mobile se svým 8,8% podílem již reálně ohrožují Windows Phone 8.0 s 8,9 %, přestože mobilní Desítky oficiálně vypuštěny nebyly.

K dostání jsou zatím jen na úplně nových Lumiích a pak zájemcům, kteří se zaregistrují do programu Windows Insider. V lednu bychom měli být svědky toho, že Desítky nastoupí do dalšího souboje, Microsoft systém oficiálně vypustí na veřejnost. Jak rychlý ale bude nástup, to teprve uvidíme. Operátoři budou upgrade patrně jako obvykle blokovat.

Zdroj: AdDuplex

Byl pro vás článek přínosný?