Hlavní navigace

Adobe konkuruje: šikovná online kancelář zdarma

16. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Adobe si mnozí spojí se známým grafickým editorem Photoshop, popřípadě dalšími kreativními nástroji pro web i multimédia. V současnosti je také tvůrcem široce rozšířeného formátu Adobe Flash pro interaktivní webový obsah. Právě na této technologii postavil svou webovou kancelářskou sadu obsahující klasické trio: text, tabulky a prezentace.

Najdete ji na adrese Acrobat.comEN, po přihlášení se svým Adobe ID můžete okamžitě začít pracovat. Rozhraní je plně interaktivní, animované a obsahuje pár užitečných funkcí. Jmenovitě historii editace dokumentu, komentáře, jednoduché vkládání obrázků do textu a další pomůcky vytvářející dojem plnohodnotné desktopové aplikace.

Aby nezapadl do šedého průměru, nabízí Adobe o něco více než jen zmíněnou trojici. Vedle Buzzwordu, elegantního textového editoru, a prozatím testovacích verzí (Adobe Labs) tabulkového a prezentačního nástroje, najdeme programy určené k ukládání (My Files) a sdílení (Share) souborů, vytváření PDF dokumentů a online konference.

Connect Now, aneb jak se poslední uvedená aplikace jmenuje, slouží k vytváření internetových seancí s možností sdílení plochy, nákresových tabulí a audio/video komunikace. Co ovšem nepotěší, je limit na tři účastníky.

Zdroj: ReadWriteWeb

Byl pro vás článek přínosný?