Hlavní navigace

Adobe uvolnilo betaverzi Flash Playeru 11.7. Blíží se servisní vydání

21. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dobrá zpráva zní, že konečně zase jednou známe kódové označení Flash Playeru. Chystaná řada 11.7 se jmenuje Geary. Hůře se budete srovnávat s faktem, že tentokrát tvůrci nemají v rukou překvapivou budoucí bombu. Aspoň to tak prozatím vypadá. Minimálně budeme svědky dalšího zlepšování sandboxu. Ochranný prvek případné hrozby izoluje od zbytku počítače. Lepší zabezpečení uvítáme vždycky a bez řečí.

Na seznamu se povaluje řada novinek, ty ovšem nepřísluší ani tak samotnému Flash Playeru, jako spíše běhovému prostředí Adobe AIR. Obě technologie jsou natolik propojené, že se firma ani neobtěžuje, aby od sebe oddělila výpis se změnami. Spousta vylepšení se týká jednak Adobe AIR, jednak přímo mobilního operačního systému iOS. Výsledkem by měly být lepší mobilní aplikace.

 

Samotný Flash Player 11.7 ale zatím obsahuje jedinou novinku, a to ještě spíše drobnějšího charakteru. Nemůže být pokaždé posvícení, což platí obzvlášť poté, co se pánové v Adobe rozhodli zkrátit vývojový cyklus obou jmenovaných technologií. Vídáme je častěji, novinky dostáváme průběžně, ovšem v menších balíčcích. Společnost navíc zmiňuje, že funkce ještě mohou přibývat. Připravované vydání teď berme jako servisní. Zájemci si mohou stáhnout betaverze Flash Playeru 11.7, případně prostředí AIR 11.7.

Zdroj: Adobe Labs

Byl pro vás článek přínosný?