Hlavní navigace

Adobe uvolnilo záplatovaný Flash Player. Útočníci si vybrali hlavně Firefox

27. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zranitelnosti nechodí po horách, ale po softwarech. Znáte to jako své boty – ve Flash Playeru byly objevena další slabá místa v zabezpečení, proto Adobe uvolnilo příslušné záplaty. I tentokrát byl na jeden z problémů přilepen štítek s označením kritické. Z toho důvodu platí, že byste s aktualizací neměli příliš otálet, protože vám hrozí reálné nebezpečí. Flash Player v současnosti platí za nejvytíženější zásuvný modul pro prohlížeče a spoléhá na něj řada stránek, zejména pak kvůli funkci přenosu videa.

Tip: Firefox patrně zablokuje zásuvné moduly, s výjimkou aktuálního Flash Playeru

Postiženým produktem je Adobe Flash Player 11.6.602.168 pro Windows, výstraha dále platí pro verze 11.6.602.167 pro OS X a 11.2.202.270 pro Linux. Ošetřené vydání poznáte podle čísla verze 11.6.602.171, v případě Linuxu pak jde o Flash Player 11.2.202.273. Některé z útoků, které již probíhají, míří specificky na Firefox.

Aktuální zásuvný modul můžete ručně stáhnout a nainstalovat z webu www.adobe.com/go/ getflash, případně vyčkejte, až si své odbudou automatické aktualizace. Uživatelům Windows 8 byl aktuální Flash Player doručen prostřednictvím služby Windows Update již včera, společně s dalšími aktualizacemi, jež se ovšem netýkají zabezpečení. Google se pro změnu postará o distribuci všem uživatelům prohlížeče Chrome.

Aktuální Flash Player obdrželi již i uživatelé Windows 8 a IE10
Aktuální Flash Player obdrželi již i uživatelé Windows 8 a IE10

Zdroj: Adobe PSIRT Blog | IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?