Hlavní navigace

Adopce iOS 8 výrazně zpomalila. Za dva týdny migrovalo jen 1 % uživatelů

8. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple býval vzorem toho, jak provádět upgrady mobilních zařízení. Omezený ekosystém má všechny předpoklady k tomu, aby si drtivá většina uživatelů během pár dní až týdnů pořídila nejnovější verzi operačního systému. Teď nastalo překvapivé zpomalení. iOS 8 je k dispozici od 17. září. Během pěti dní už poháněl 46 % kompatibilních iZařízení.

Podíl iOS 8 na iZařízeních naměřený 5. říjnaPodíl iOS 8 na iZařízeních naměřený 5. října

Čekali byste, že se za další dva týdny podíl iOS 8 opět zásadním způsobem zvedne? V minulosti byla adopce rychlá, tentokrát ale něco drhne. Za uvedené dva týdny od posledního měření se totiž iOS 8 zlepšilo o pouhé procento. Apple na své webu uvádí, že 5. října tento systém používalo 47 % kompatibilních zařízení.

Podíl je vzácně vyrovnaný s iOS 7. Možná se lidé doslechli o některém z problémů a upgrade z principu zatím odmítají. První verze nebyla bezchybná a první servisní vydání osmé generace iOS pro jistotu mobily proměnilo na drahé cihly. Druhé servisní vydání následovalo v krátkém sledu, jenže se stále objevují čerstvé problémy.

 

Před rokem za stejnou dobu byl iOS 7 už na nějakých 60 % iZařízení. Engadget spekuluje, že některé uživatele vyděsila velikost instalace. Předchozí aktualizace iOS vyžadovaly zpravidla 1 GB volného místa. iOS 8 si nicméně bez problému řekne o skoro 6 GB. To už pro mnohé znamená mazání aplikací nebo multimediálního obsahu. Do toho se nemusí každému chtít.

Buď jak buď, Apple je nadále vzorem, pokud jde o rychlost adopce. Windows Phone se mu nevyrovná a Android už vůbec ne. Naproti tomu budeme rádi, když bude jablečný podnik aktualizace lépe testovat. Letošní problémy nebyly příjemné a nebylo jich málo.

Zdroj: Apple via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?