Hlavní navigace

AdwCleaner 7.0 odhalí více breberek a skenuje rychleji

21. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: qimono / Pixabay

Možná si vzpomenete, že loni na podzim Malwarebytes koupilo AdwCleaner. Tento nástroj patří k dobrým jednorázovým prostředkům proti adwaru, ale také obecně proti potenciálně nežádoucím programům a škůdcům zaměřením na prohlížeče. Delší dobu nevycházela nová verze nástroje, vývoj ale neskončil.

Ukázalo se, že v Malwarebytes měli plné ruce práce, aby nám mohli představit AdwCleaner 7.0. Nová verze nástroje je čerstvě k dispozici ke stažení na adrese www.malwarebytes.com/adwcleaner. Na sedmou řadu jsme si museli chvíli počkat, neboť došlo k úplnému přepsání programu. Tentokrát byl použit jazyk C++. S tím bylo lehce upraveno uživatelské prostředí. Ve spodní části teď vidíte dvě velká tlačítka pro skenování a pro prohlížení starších záznamů.

Výsledky se zobrazují v rozdělení dle rodin nalezených škodlivých kódů. V případě zájmu se dozvíte doplňující informace o malwaru. Skenování by díky nové technologii mělo být rychlejší v rozmezí od 15 od 25 %. Pro sedmou řadu AdwCleaneru pak platí, že již obsahuje většinu detekčních možností, jaké nabízí JRT. To znamená, že je stále ideální používat v kombinaci AdwCleanerem také JRT.

AdwCleaner 7 nabízí čistší prostředí, které mj. lépe reaguje na změnu velikosti okna AdwCleaner 7 nabízí čistší prostředí, které mj. lépe reaguje na změnu velikosti okna

Odříznuta byla podpora Microsoftem dávno nepodporovaných systémů Windows XP a Vista, které již používal jen zanedbatelný počet lidí z uživatelské základny nástroje. Ten nově rovněž obsahuje aktualizační mechanismus, díky které by se měl zvládat aktualizovat sám.

Byl pro vás článek přínosný?