Hlavní navigace

Aerocool Dead Silence: inovativní ventilátory s 16 dBA při 1200 ot./min.

4. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aerocool Dead Silence svou velmi nízkou udávanou hlučností a neotřelou konstrukcí po delší době zase rozvířily už trochu stojaté vody tohoto odvětví. Tyto ventilátory jsou vybaveny několika novými technologiemi, které především snižují hlučnost, díky čemuž mohou ventilátory pracovat při vyšších otáčkách a dosahují tak vyššího průtoku vzduchu. Je poněkud trestuhodné, že se dostaly na trh téměř bez povšimnutí.

Aerocool DeadSilence Aerocool DeadSilence Aerocool DeadSilence Aerocool DeadSilence

Aerocool DeadSilence

První věcí, které si na ventilátorech všimnete, je množství gumových částí. U dražších ventilátorů již tradiční gumové packy pro uchycení snižují nejen přenos vibrací, ale jsou ještě z vnitřní strany vybaveny strukturou, jež snižuje hlučnost lopatek prořezávajících vzduch. Stejný efekt mají také gumové čepele lopatek, které také redukují vibrace vznikající při prořezávání vzduchu.

Aerocool DeadSilence

Další inovací jsou drobné kruhové prolisy na spodní straně lopatek. Vzdáleně připomínají povrch golfového míčku, od něhož také Aerocool odvozuje název této technologie, tedy „Golf Ball“. Následkem této technologie je snížení turbulencí a lepší usměrnění vzduchu proudícího z ventilátoru, čemuž napomáhají tak zoubky na žebrech rámečku, jež drží rotor.

Aerocool DeadSilence

Neměli bychom zapomenout ani na kvalitní fluidní ložiska, díky nimž dosahuje životnost ventilátoru na 100 000 hodin MTBF. Hlučnost u 14cm verze dosahuje 14,2 dBA při 1000 ot./min., respektive 10,8 dBA při 700 ot./min. Hodnota průtok vzduchu pak v prvním případě činí 109,8 m3/h, ve druhém pak 67,5 m3/h.

Menší 12cm ventilátory dosahují hlučnosti 15,8 dBA při 1200 ot./min. a 12,1 dBA při 800 ot./min. Průtok vzduchu se pohybuje od 92,9 m3/h při maximálních otáčkách po 62,2 m3/h při 800 ot./min.

 

Ventilátory se u nás již prodávají ve všech čtyřech barevných provedeních. Aktuální cena 12cm modelu se pohybuje od 340 Kč, zatímco 14cm verzi pořídíte od 400 Kč. Součástí balení jsou gumové upínací kolíčky, klasické šroubky, redukce z 12 na 7 V a redukce z 4pinového konektoru. Pokud máte zájem o informace z testu těchto ventilátorů, můžete se podívat na web Kitguru.

Zdroj: Aerocool

Byl pro vás článek přínosný?