Hlavní navigace

Aerocool představil skříň Xpredator Cube. Je menší, ale divoké rysy jí zůstaly

7. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Aerocool oznámila vydání nové počítačové skříně z herní série Xpredator. Už dříve nám v USA založená firma skříně se stejným rodovým jménem ukázala hlavně v provedení full tower a middle tower. Nyní však přichází s poněkud menším modelem rozlišeným pomocí přízviska Cube. Ten pokračuje v designu svých větších sourozenců.

Aerocool Xpredator Cube

Skříň je téměř celá vyrobena z 0,7 mm tlusté oceli a její rozměry činí 280 x 418 x 412 mm. Vnitřní prostor je rozdělen na dvě části. V té spodní se nachází prostor pro umístění zdroje, který je nezvykle položen na výšku a sání vzduchu společně s jednoduchým filtrem se nachází v pravé bočnici. Dále se v této části nachází koš pro umístění tří 3,5“, nebo 2,5“ disků, k jejichž uchytícení nebudete potřebovat šroubky.

V horní části už naleznete „podložku“, která je odnímatelná pro snadnější instalaci a je určena pro upevnění základní desky typu mini-ITX, nebo micro-ATX. Do skříňky se kupodivu vejde i grafická karta do úctyhodné délky 32 cm. Pokud však odstraníte přední ventilátor, můžete umístit kartu ještě o dva a půl centimetrů delší.

Špatná není ani maximální výška chladiče procesoru (16,2 cm). Po odstranění vrchního ventilátoru vzniká možnost osadit až 18,7 cm vysoký chladič. Samozřejmostí je i jedna 5,25" pozice pro optické mechaniky v přední části skříně, kterou v případě potřeby můžete odstranit a získat další dvě místa pro 2,5" disky.

 

Na předním panelu naleznete dva porty USB 3.0, audio konektory pro sluchátka i mikrofon a dva regulátory otáček podporující maximální příkon 15 W na jeden kanál. Umístit můžete celkem až šest ventilátorů, z toho dva velké 20- a 14centimetrové ventilátory jsou již v základu ve skříni instalovány. Ten větší je navíc podsvícený a nachází se v přední části skříně, menší je umístěn v horní zadní části skříně a výrobce u něj udává maximální hlučnost 27,6 dBA (větší ventilátor má být o něco tišší: 26,5 dBA). Skříň také podporuje umístění 280milimetrového radiátoru vodního chlazení.

XPredator Cube bude dostupná v pěti barevných variantách, a to černé, červené, zelené, bílé a oranžové. Ve větším měřítku by se měla v obchodech objevit v příštích dnech, ale už nyní ji můžete nalézt zalistovánu za cenu pohybující se okolo 2300 Kč.

zdroj: Aerocool

Byl pro vás článek přínosný?