Hlavní navigace

Dvě výborné PC hry zdarma. Stáhněte si Age of Wonders III a Torchlight

12. 7. 2019

Sdílet

Série tahových strategií Age of Wonders letos slaví 20. narozeniny, za měsíc dokonce vyjde nový díl s podtitulem Planetfall. Než se tak stane, můžete se do fantasy světa přenést v zatím posledním dílu Age of Wonders III vydaném v roce 2014. Hra je totiž až do pondělí 15. července v 19:00 bezplatně ke stažení na Steamu. Jakmile se o hru přihlásíte, zůstane vám napořád.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Hra je přitom dostupná pro Windows, Linux i macOS. Jde o základní, nikoliv Deluxe edici. Součástí tak nejsou rozšíření Eternal Lords ani Golden Realms. Hráči i tak dostanou spoustu hodiny zábavy pro single- i multiplayer.

AoW3 kombinuje několik her v jedné. Je to budovatelská tahovka s hrdiny, kteří se levelují podobně jako v RPG. Hrát a dobývat můžete za šest různých ras, každou s šesti různými vůdci, kteří bude strategii ovlivňovat. Hra má dvě příběhové kampaně pokrývající dvě strany jednoho globálního konfliktu lidí a elfů, v každé strávíte 10+ hodin. Jak je v ale v žánru pravidlem, desítky hodin utopíte v jiných scénářích a skirmishích. Hra si před pěti lety odnesla od recenzentů průměrnou známku 80 %.

Abyste té zábavy neměli málo, až do 18. července můžete získat ještě Torchlight. Deset let stará „diablovka“ je k dispozici na Epic Games Storu. Akční fantasy RPG vám svěří do rukou jednoho ze tří hrdinů (lučištnice, válečník, kouzelník), s nimž se budete muset probojovat skrz třicítku náhodně generovaných dungeonů až k hlavnímu bossovi. Torchlight si od kritiků odnesl průměrnou známku 83 %.

Díky za tip Kamilu Zmeškalovi

Byl pro vás článek přínosný?