Hlavní navigace

AIO s multitouch obrazovkou od MSI

13. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI vydává další ze zajímavých all-in-one systémů série Wind Top. Novinka s označením AE2400 dostala podobu 23,6" panelu s Full HD rozlišením a vícedotykovým ovládáním (spolu s Windows 7). Důležitější komponenty se však nacházejí až za obrazovkou.

Základ tvoří deska s čipovou sadou Intel G41 s jižním můstkem ICH7. Mezi podporovanými procesory MSI uvádí Pentium E5400 nebo čtyřjádrový Core 2 Quad Q9400. Pro výkonnější už zřejmě není dostatečně dimenzované chlazení v útlém těle monitoru. Zajímavostí je nová grafická karta ATI Mobility Radeon HD 5730 s vlastním gigabajtem dedikované paměti. Podpora technologií je stejná jako u desktopových Juniperů, byť třeba Eyefinity si na Wind Topu neužijete kvůli absenci výstupů DisplayPort. Detailní specifikace s uvedenými takty a počty jednotek hledejte na webu výrobce.

Wind Top AE2400 obsahuje 4 GB paměti DDR3 a data uložíte na 1TB SATA disk. V těle je integrována i DVD RW mechanika, vzhledem ke grafické kartě a Full HD monitoru bychom možná raději uvítali minimálně Blu-ray kombo. Kromě gigabitové síťovky je přítomna i Wi-Fi 802.11 b/g/n.

V rámečku monitoru lze vidět i 1,3Mpix webkameru s mikrofonem a dvojici 5W reproduktorů s technologií SRS pro rozšíření prostoru, v těle se však ukrývá i 10W subwoofer. MSI bude AE2400 dodávat s bezdrátovým setem klávesnice a myši, dálkovým ovládáním, čtečkou karet 6in1 a volitelně také TV tunerem.

Po stranách a vzadu se nachází ještě několik konektorů: VGA výstupů, šest USB, eSATA, RJ45, dva jacky pro mikrofon a sluchátka, digitální zvukový S/PDIF a také HDMI vstup. Wind Top AE 2400 je napájen 180W zdrojem. Cenu ani dostupnost zatím neznáme.

Zdroj: MSI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku