Hlavní navigace

Airlife 100 – smartbook s Androidem

12. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP ve spolupráci se španělským mobilním operátorem Telefónica chystají uvedení smartbooku s operačním systémem Android OS - Compaq Airlife 100. V podstatě se jedná o smartphone v těle minibooku (netbooku) se všemi výhodami i nevýhodami s tím spojenými. Android zde pravděpodobně poběží na ARM platformě Qualcomm Snapdragon s procesorem QSD8250 (1 GHz), známého například z HTC HD2, Toshiba TG01 nebo Nexus Google One.

S chytrými telefony nový Compaq spojuje i dotyková obrazovka, v tomto případě se jedná o 10,1" úhlopříčku s rozlišením 1024 × 600 pixelů. Data se budou ukládat na 16GB SSD, operační paměť není známá, předpokládám však 512 MB. Spojení s okolním světem zajistí Wi-Fi nebo 3G. Další hardwarové podrobnosti nejsou známy, prozatím platí, že diskovou kapacitu můžeme rozšířit slotem pro SD karty a nad displejem je 0,3Mpix webkamera.

Mluví se o 12hodinové výdrži, v pohotovosti pak až deset dní. Android OS je pravděpodobně ve verzi 2.1, je však možné, že v době uvedení na trh už bude dostupná 2.2. Airlife 100 bude dostupný na jaře (ve Španělsku), prý za nízkou cenu. Další podrobnosti se možná dozvíme příští týden na Mobile World Congress v Barceloně.

Zdroj: Xakata móvil

Byl pro vás článek přínosný?