Hlavní navigace

Akasa Venom: jedovatý chladič pro váš procesor

7. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V nadcházejících horkých letních dnech nemůžete potěšit váš procesor jinak, než zakoupením nějakého pořádného chladiče, který si poradí s nadstandardním množstvím odpadního tepla. Možná si zvolíte novinku firmy Akasa, která vsadila na jedovatou kartu a uvedla Akasa Venom, na jehož chladící schopnosti pěje jen a jen samou chválu.

Kódový název je „AK-CCX-4002HP“, rozměry celku budiž 120 × 96 × 160 mm. Váha je poté rovna hodnotě 805 g, v zásadě se tedy jedná o relativně velký chladič. O dobrý rozvod tepla ze základny se postará oktet poniklovaných heat-pipe trubiček s průměrem 8 mm, trubice doslova „prorůstají“ základnou a tak jsou v přímém kontaktu s procesorovým rozvaděčem tepla. Žebrování je dostatečně husté (celkem 45 žeber), pro sexy vzhled je vrch chladiče opatřen černým kusem plechu s názvem produktu a na výjimečnosti přidává žlutě vybarvený ventilátor Viper, který se může plynule roztáčet v rozmezí 600-1900 ot./min.

Z podporovaných patic jmenujme Intel 775/1156/1366, ani fanoušci AMD nezůstanou ochuzeni a tento chladič si užijí na paticích 939/AM2/AM2+/AM3. Cenu naneštěstí neznáme, o dostupnosti víme toliko, že by se produkt měl na trhu objevit koncem tohoto měsíce.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku