Hlavní navigace

Akcelerace videa, fyziky a Photoshopu (6× video)

18. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fyzika, Unreal Tournament 3, kódování videa

Po důkladné recenzi grafické karty GeForce GTX 280, kterou vám během posledních tří dnů postupně servíroval Mirek, se nyní můžete podívat na praktické ukázky práce s touto grafikou. Jako první se podíváme na akceleraci fyziky předváděnou hned na několika příkladech. 


O možnostech PhysX a výhodách spojení s Nvidií se nás snažil přesvědčit Manju Hegde, jeden z původních praconíků v Ageia.

Klepnutím přehrajete video

Nyní se můžete podívat na rozdíl mezi hraním UT3 bez akcelerace fyziky a následně s ní. Rozdíl je patrný hned na první pohled.

Klepnutím přehrajete video

Nyní bude následovat ukázka dekódování videa pomocí převaděče BadaBOOM od společnosti Elemental Technologies. Podrobněji o této aplikaci psal Mirek v této kapitole svého článku.


Sam Blackman, CEO Elemental Technologies, který má na svědomí plug-in do Photoshopu a převaděče videa.

Klepnutím přehrajete video

Folding@Home, Photoshop, demo Medusa

Stejně rychle jako s dekódováním videa si umí GTX 280 poradit i s aplikací Folding@Home.


Vijay Pande ze Stanfordské univerzity ukazoval akceleraci výpočtů průběhu Alzheimerovy choroby, rozvoj virové infekce nebo tolik diskutovaný Folding@home.

Klepnutím přehrajete video

Nyní přichází na řadu jedna z nejočekávanějších věcí a to akcelerace Photoshopu. Příslušný plug-in by měl fungovat dokonce již ve verzi CS3. V ukázce uvidíte mimo jiné i real-time otáčení 2GB fotografie.

Klepnutím přehrajete video

Úplně na závěr se pak můžete podívat na nové demo Medusa, které je spjato s uvedením nové generace grafických karet. Samozřejmě s patřičným komentářem vývojářů. Samotné demo si pak můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Klepnutím přehrajete video

Poslední snímek pak nemůže patřit nikomu jinému, než CEO společnosti Nvidia - Jen-Hsun Huang, který třímá ve své levici GeForce GTX 280.

Byl pro vás článek přínosný?