Hlavní navigace

Aktivujte ve Windows 8 motiv Aero Lite Glass (oživeno)

6. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zářijový Developer Preview nám vedle nám dobře známého Aera ukázal jeho odlehčenou variantu. Ta se nemůže nazývat jinak než právě Aero Lite. Znali jsme především neprůhlednou variantu Basic. Také plnohodnotné Aero je k dispozici ve variantě bez průhlednosti. Ta není zdaleka tak pěkná a zapíná se, když není možné prostředí hardwarově akcelerovat (třeba z důvodu, že nemáte nainstalované ovladače ke grafické kartě). Jinak se průhlednost sama zapne.

Čtete takéObrázky ze skoro betaverze Windows 8 ukazují také Aero Lite

V případě Aero Lite hovoříme o něčem podobném. Prostředí inspirované Metrem lze zapnout v průhledné variantě ve Windows 8, údajně od verze Developer Preview po aktuální sestavení. Vypomůžete si k tomu malým trikem.

  1. Zapněte Aero Lite
  2. Otevřete složku X:\Wndows\System32\ (X značí písmeno jednotky, kam jste nainstalovali Windows)
  3. Spusťte program WindowsAnytimeUpgradeResults.exe

Nyní byste si měli všimnout fungující průhledností. Bohužel si nyní uvedený postup nemohu ověřit, ale nemám důvod zdroji nevěřit. Případně se pochlubte v komentářích, zda se vám zadařilo.

Tip: Nový kabátek: zkuste Aero z osmiček ve Windows 7

Oživeno: Namísto uvedeného postupu můžete vyzkoušet aplikaci, která by měla fungovat spolehlivěji a její použití bude jistě pro řadu uživatelů snazší. Nazývá se Windows 8 Aero Lite Tweaker a vyžaduje od vás jediné: klepnout na tlačítko Enable Aero Lite Glass.

Zdroj: WinUnleaked.tk

Byl pro vás článek přínosný?