Hlavní navigace

Aktualizace Amber do Lumií přinese podporu Bluetooth 4.0 a jiná vylepšení

17. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vydání aktualizace pro Windows Phone není pouze o tom, že má Microsoft připraveno několik vylepšení. Obvykle se pojí rovněž s vylepšeními ze strany výrobce telefonu, který opravuje chyby, aktualizuje ovladače a v případě Nokie nezřídka přidá nějakou pěknou vychytávku. Finský výrobce se o své uživatele docela dobře stará, chytré Lumie čas od času vybaví novou funkcí, jindy pro ně zařídí nějakou exkluzívní aplikaci. Důležité novinky se chystají v souvislosti s Windows Phone 8 GDR2.

Tip: Drby: přelévání funkcí do GDR3 a jednotná Windows pro mobily a tablety

S touto aktualizací Nokia pro své Lumie rovněž vydá balíček označovaný jako Amber. Ten v některých modelech aktivuje Bluetooth 4.0. Ptáte se, jak je možné jen tak zázračně povýšit stávající Bluetooth na vyšší verzi? Odpověď zní jednoduše. Většina novějších Nokií příslušný čip obsahuje, pouze Windows Phone 8 čtvrtou generaci bezdrátové přenosové technologie nepodporují. (Právě tyto technologické překážky nakonec mohou Microsoft donutit, aby technologické novinky neschovával pro Windows Phone Blue, ale aby je raději vydal dříve jako součást Windows Phone 8 GDR3.)

 

Amber aktivuje vlastnosti čipu, které dosud zůstávaly nevyužity. Bluetooth low energy naznačuje zaměření na propojení telefonu s různým příslušenstvím. Standard s nízkou spotřebou energie se používá pro snímače tepu a jiná monitorovací zařízení pro fitness. Využití jistě najde i v souvislosti s příslušenstvím k navigaci. Bluetooth LE bude podle uniklého snímku z presentace konkrétně dostupný v Lumiích 520, 620 a 720. Počítá se však také s modely 820 a 920. K dalším novinkám v aktualizaci Amber se zařadí vyšší ostrost snímků v Lumii 920.

Telefon automaticky upraví teplotu barev na snímcích, zlepší se rychlost zaostřování. Nokie se dále naučí budit poklepáním na obrazovku, takže nebudete muset sahat po tlačítku pro zamknutí přístroje. Zájemci si aktivují hodiny, která budou na displeji zobrazeny neustále. Zhruba takto vyhlíží výčet novinek, jež doputují s aktualizací Amber.

Tip: Microsoft zveřejnil novinky ve Windows Phone 8 GDR2. Je vydání na spadnutí?

Kromě nich se budou majitelé telefonů s dlaždicemi těšit také na vylepšení ze strany Microsoftu. Ta zahrnou FM rádio nebo rozšíření funkce Data Sense. Balíček vylepšení bude uvolněn pravděpodobně v srpnu.

Bluetooth 4.0 přinese aktualizace Amber
Bluetooth 4.0 přinese aktualizace Amber | Foto: Blogjackphone.com via WMPoweruser

Zdroj: The Verge | WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?