Hlavní navigace

Akvizice SandForce společností LSI dokončena

6. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký veterán LSI (původně LSI Logic), jenž se nyní již dlouhou dobu zabývá návrhem a výrobou řadičů zejména pro paměťová média, oznámil úspěšné ukončení akvizice společnosti SandForce. Tato poměrně mladá, ale dravá firma si svými úspěšnými řadiči pro NAND flash zajistila větši část trhu SSD, na který LSI expanduje jednoduše koupením SandForce. LSI se dlouhodobě zaměřuje zejména na enterprise trh, podle všeho tak nyní nastal čas na to, aby se flashové produkty více rozšířily i sem, proto k celé akvizici došlo.

Řadiče SandForce totiž získávaly úspěch nejen v segmentu SSD pro koncové zákazníky, ale postupně i v oblasti průmyslu a datových center. LSI však dodává na trh i levnější řadiče, proto by bylo poměrně nelogické přestat to dělat s NAND flash řadiči. Úvahy o konci dodávek známým výrobcům SSD pro osobní počítače lze tak s vysokou pravděpodobností vyloučit. Více však LSI hodlá říci až na konferenci při příležitosti oznámení výsledků za poslední čtvrtletí minulého roku.

Výsledkem transakce v odhadované hodnotě 322 milionů amerických dolarů nyní každopádně je vytvoření divize Flash Components, kterou povede Michael Raam, bývalý generální ředitel SandForce. Pod LSI také přejde i všech zbývajících 190 zaměstnanců.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?