Hlavní navigace

Albatros Media kupuje eReading.cz. Letos chce vydat přes 700 e-knih

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší nakladatelská skupina v Česku dnes oznámila, že kupuje většinu společnosti eReading s.r.o., která provozuje stejnojmenný obchod s elektronickými knihami. Ten v současnosti prodává asi 4000 titulů a má i vlastní hardwarové čtečky. Albatros Media chce jen letos dodat přes 700 titulů a udělat z eReading.cz největšího tuzemského prodejce e-knih.

Fifty Shades of Grey - Padesát odstínů šedi
Fifty Shades of Grey - Padesát odstínů šedi

Velmi si vážíme toho, co zakladatelé společnosti eReading s.r.o. dokázali vybudovat, a věříme, že pro budoucí fungování na trhu elektronických knih zvolili správnou cestu. To byl hlavní důvod, proč jsme se rozhodli do jejich společnosti vstoupit,“ řekl Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media a.s. „Cílem akvizice je zajistit eReading.cz pozici jednoznačné české jedničky v oblasti elektronických knih. Chystáme se výrazně investovat do dalšího rozvoje portálu, do nabídky nových služeb a také do propagace webu, výrazného zvýšení jeho návštěvnosti a tržního podílu,“ dodal.

Prvním titulem Albatrosu, který vyšel exkluzivně na eReading.cz, je bestseller Fifty shades of Grey - Padesát odstínů šedi. Běžná kniha stojí u Albatrosu 319 korun, e-kniha je za 199 korun ve formátech PDF, ePub a Mobi. „Plánujeme zajistit vydávání vhodných titulů v rámci skupiny Albatros Media elektronicky současně ihned s vydáním tištěné verze," dodává Martin Lipert, spoluzakladatel portálu eReading.cz.

 

Albatros Media vydává knihy pod značkami Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress a Computer Press. Projekt eReading.cz odstartoval v září 2010. Jeho zakladatelé Jaromír Frič, Martin Lipert a Petr Mareš zůstanou společníky eReadingu a mají se dále podílet na jeho vývoji. Společně vlastnili 90 % společnosti, zbylý 10% podíl drží firma FTM, s.r.o.

Zdroj: Albatros Media

Byl pro vás článek přínosný?