Hlavní navigace

Aleš Pícl: D-Link umožňuje uživatelům neustálý přístup do své sítě

Zdroj: Redakce

Cloudová řešení pro firmy i domácnosti stále nabývají na významu. Tento trend musí sledovat všichni hráči na trhu IT. V následujícím rozhovoru se k problematice cloudových produktů pro domácnosti vyjádřil Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link pro Českou republiku a Slovensko.  

Komerční sdělení
27. 9. 2012

Sdílet

Jak reaguje společnost D-Link na trendy v oblasti cloudu?

Naše společnost stále rozšiřuje produktovou řadu s názvem mydlink, určenou pro privátní cloud, která zprostředkovává uživatelům přístup odkudkoli a kdykoli k jejich síťovým zařízením v domácnosti a datům na nich. V praxi to znamená, že tato zařízení jsou stále k dispozici díky portálu mydlink a aplikacím pro iPhone, iPad a pro komunikační zařízení s operačním systémem Android. Administrace je přitom velice jednoduchá – stačí už při samotné konfiguraci mydlink routerů, úložných zařízení NAS či kamer provést registraci na portálu mydlink a stáhnout si do svého mobilu či tabletu příslušnou aplikaci.

 

mydlink portál

mydlink portál

 

Jaké cloudové produkty vaše společnost nabízí?

Naše produktová řada mydlink zahrnuje routery, kamery, network video recordery i síťová úložiště NAS. V budoucnu plánujeme naše portfolio cloudových produktů rozšířit o nové modely a přístupové body. Všechna zařízení budou kompletně spravovatelná prostřednictvím portálu mydlink. Pro majitele těchto řešení jsou samozřejmě připraveny aplikace, které jsou plně kompatibilní s komunikačními zařízeními iPhone, iPad a Android.

IP kamera DCS-942L  Router DIR-636L  Síťové úložiště NAS DNS-320L

Jaké aplikace byly pro cloudové zařízení značky D-Link vyvinuty?

D-Link vyvinul aplikace, které jsou zákazníkům k dispozici zdarma a nabízí jim neomezenou mobilitu v síti. První z nich SharePort umožňuje uživatelům streamovat obsah archivu médií, umístěných například na USB klíči, přes lokální nebo 3G síť do smartphonů nebo tabletů Apple i Android. S druhou aplikací mydlink Cloud App mohou sdílet dokumenty, prohlížet fotografie či ukládat data na domácí storage Share Center DNS-320L (do budoucna podporovány i další disková úložiště) Nejvíce oblíbenou aplikací je mydlink Lite, která umožňuje jednoduše sledovat živý obraz na instalovaných kamerách, sledovat stav sítě na cloudovém směrovači s možností okamžitého blokování neoprávněných uživatelů či spravovat instalované storage.

Proč je pro vaši společnost důležité nabízet cloudové produkty?

Důvody jsou zřejmé – spolu s šířením smartphonů, tabletů a jejich pokročilých funkcí došlo také ke změně požadavků zákazníků, co se oblasti digitálních domácností týče. Společnost Gartner provedla studii, z níž vyplynulo, že do konce roku 2013 bude možné prostřednictvím cloudu ovládat na 90 % produktů v digitálních domácnostech. Uživatelé kladou stále větší důraz na neomezený přístup k jejich domácí síti a datům na nich. Chtějí svou knihovnu médií či dokumenty sdílet spontánně, v reálném čase a spravovat svá domácí zařízení odkudkoli, a to bez kompromisů v oblasti bezpečnosti. Přesně těmto kritériím odpovídají naše cloudová zařízení produktové řady mydlink. Naším cílem je poskytnout uživatelům mobilitu, konektivitu a zároveň snadné a intuitivní používání. To je důvod, proč se společnost D-Link rozhodla investovat do vývoje cloud produktů a služeb.