Hlavní navigace

Switch s Windows 10. Alienware ukázal netradiční herní počítač UFO

Sdílet

Dell, respektive jeho herní divize Alienware, na CESu ukázal Concept UFO. Jde o prototyp možného budoucího počítače, se kterým byste mohli hrát i na cestách. Americký výrobce se nepokrytě inspiroval u hybridní konzole Nintendo Switch, UFO totiž také tvoří tablet s odpojitelnými „joy-cony“.

Zároveň ale má také stojánek, aby tablet stál samostatně, zatímco dva kusy ovladače spojíte do jednoho gamepadu. Případně půjde tablet připojit k velkému televizoru a obslouží i další plnohodnotné gamepady. V těchto dvou desktopových režimech by UFO mohlo využívat elektřinu ze sítě, výdrž na jedno nabití se asi sotva přiblíží skoro devíti hodinám, jako u nové revize Switche.

Uvnitř totiž najdeme klasický x86 počítač a Windows 10, žádné superúsporné řešení. Konkrétní hardware ale neznáme, ostatně pořád jde jen o prototyp, který se v téhle podobě ani nemusí začít prodávat. Jestli vůbec kdy přijde na trh… Dell prozradil jen to, že tabletová část nese osmipalcový Full HD displej, zatímco Switch má šestipalcový HD.

Bez znalosti hardwaru nemůžeme odhadnout ani možnosti takového počítače. Sice teoreticky spustí libovolnou hru, kterou máte na Steamu, Epicu, Originu apod., ale do tak malého těla se nevejde žádné dělo. AMD zatím nemá žádný čip s TDP pod 10 W. U Intelu by tomu odpovídaly nové Core Y rodiny Ice Lake s TDP 9 W, ale ani ty nejsou stavěné na žádné velké hraní. Počítač skoro do kapsy ale holt vždy bude velký kompromis.

Zdroj: Alienware

Byl pro vás článek přínosný?