Hlavní navigace

All my + vycucne všechny veřejné informace z vašeho účtu Google+

20. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google minulý týden uvedl první části API k síti Google+. Zatím toho moc neumí, pouze zpřístupňují veřejná data. Ale i z nich můžete získat několik statistik, o kterých jste neměli ani tušení.

Jedním z prvních nástrojů, který umí vyzobat z veřejných dat nějaký přehledný výstup, je All my +. Název je opravdu trefný, z vašeho účtu totiž vyčte opravdu téměř vše, pokud třeba nenarazí na omezení API v podobě maximálně 250 přijatých příspěvků nebo nedojde k nějakému výpadku dat z důvodu vysokých požadavků na server.

Ale pokud budete mít štěstí, získáte přehled, kdy nejčastěji píšete (dny i hodiny), v tabulce se dovzíte kolik máte příspěvků, komentářů, obrázků a dalších sdílených věcí. Pak následuje předlouhý výpis všech příspěvků a fotek.

All my +
Klepněte pro zvětšení (celý screenshot má přes 4 MB a 23 000 px na výšku!)

Grafická úprava zatím nenadchne, ale důležitější jsou samotné výstupy. Pokud chcete analyzovat i svůj účet, můžete zadat do All my + buď profilové ID (to číslo v adresním řádku prohlížeče na hlavní stránce profilu, když klepnete na své jméno), nebo se lze přihlásit prostřednictvím OAuth 2.0. V horší liště zvolte Login via Google a přidělte potřebná povolení. All my + chce pouze přečíst „who you are on Google“, práva k zápisu nebo přístupu do neveřejných příspěvků nemá. Takže se není čeho obávat.

Za All my + stojí rakouský vývojář Gerwin Sturm, vyplatí se jej sledovat na Google+. Aktuálně např. přidal další graf, který na ose Y zaznamenává počty příspěvků a na ose X jednotlivé dny od data registrace. Tím můžete sledovat, jestli jste měli, případně kdy sociální výpadek. Případně, který konkrétné den byl nejplodnější. Osobně jsem bez Google+ vydržel nejdéle 10 dní a více než 5 příspěvků za den jsem ještě nenapsal.

Via +Milan Švec

Byl pro vás článek přínosný?