Hlavní navigace

Alza chystá vlastní balíkomaty. Z AlzaBoxu si zboží vyzvednete i v noci

29. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Alza má další způsob, jak s doručováním vyjít vstříc svým zákazníků. Po vlastních kurýrech AlzaExpres buduje síť uzamykatelných schránek AlzaBox, do kterých vám doručí zboží a vy si jej budete moci vyzvednout, kdy se vám to hodí. Třeba ve tři v noci. V Česku už funguje konkurenční systém InPost, který loni pohltil obdobnou Kouzelnou Almaru. Vlastní balíkomaty rozšiřuje také Česká pošta.

AlzaBox AlzaBox 

Ty od Alzy se příliš neliší. V e-shopu si jako cílovou destinaci zvolíte schránku, zaplatíte 49 Kč a jakmile tam zboží dorazí, dostanete SMS se dvěma kódy, které do AlzaBoxu zadáte. Pak se schránka otevře. Na vyzvednutí má zákazník lhůtu čtyři dny.

 

Pro umístění AlzaBoxů jsme vybrali atraktivní lokality se snadnou dostupností, bezproblémovým parkováním a potenciální velkou návštěvností zákazníků. Jedná se o čerpací stanice OMV, nákupní centra a další frekventovaná místa. V tuto chvíli máme v provozu již 11 AlzaBoxů v Praze a okolí, další budou postupně přibývat. Pro lokalitu Prahy a okolí počítáme s 30 AlzaBoxy. V následující fázi budeme pokračovat v pokrytí dalších míst po celé České republice,“ říká Jan Moudřík, ředitel expanze Alza.cz.

Schránky chrání alarm i bezpečnostní kamery. Systém zároveň obsahuje nápovědu a nonstop telefonickou podporu, kdyby si zákazníky nevěděl rady. Jednotlivé schránky mají pochopitelně omezený objem, takže se do nich některé produkty nevejdou. O tom se už zákazník dozví při objednávce.

Zdroj: Alza

Byl pro vás článek přínosný?