Hlavní navigace

Největší e-shop zbrojí na Vánoce. Vznikne další stovka AlzaBoxů

24. 10. 2019

Sdílet

S blížícími se Vánocemi podíl osobního odběru na Alze stoupá. Těsně před Štědrým dnem už si pro své zboží přijde skoro 2/3 všech zákazníků. AlzaBoxy přitom patří vedle kamenných poboček k nejoblíbenějším způsobům vyzvednutí. Proto jich chceme během podzimu otevřít další stovku, abychom byli lidem ještě blíže, zejména v menších městech,“ komentuje Alza rozšíření své sítě výdejních schránek.

Donedávna provozovala stovku AlzaBoxů, do prosince tento počet zdvojnásobí. Ty nejnovější stojí v Klatovech, Otrokovicích, Pelhřimově, Kroměříži, Jičíně, Roztokách, Praze-Hloubětíně a Libuši, nové vznikly i v Bratislavě nebo Budapešti. Celkově jich bude do konce roku 125 v Česku, 50 na Slovensku a 25 v Maďarsku.

Nejvíce jich je momentálně v Praze a Středočeském kraji (přes 60), právě v tomto regionu do nich e-shop zavádí službu pro doručení v den objednávky (jinde do druhého dne). Vůbec nejrychlejší výdej bude v dosud největším AlzaBoxu v Horních Počernicích. Má na délku přes 11 metrů, obsahuje skoro 300 schránek a nachází se v blízkosti hlavního skladu, takže so do něj zboží dostane do hodiny od objednání.

TIP: Alza testuje Repetebox. Zboží pošle v obálce, kterou půjde použít až stokrát

V příštím roce chce největší e-shop postavit další stovky AlzaBoxů a pro zákazníky připravil formulář s návrhy, kde by schránky mohly stát. Hlavní podmínkou je umístění ve městě s alespoň 5000 obyvateli.

Využíváte výdejních schránky jako AlzaBoxy, Mall Boxy, Balíkomaty apod.?

Zdroj: AlzaBox

Byl pro vás článek přínosný?