Hlavní navigace

AMD Bulldozer v první polovině října a za nižší cenu

21. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Snad každý velký příznivec výpočetní techniky netrpělivě čeká na to, až vyjdou první oficiální (po skončení NDA) testy procesorů AMD Bulldozer a konečně se dozví, zda měly již dříve provedené řekněme neoficiální testy pravdu či ne. Podle všech možných spekulací a testů, které se na celosvětové síti objevily, to zatím vypadá, že nové procesory z řady FX na tom nebudou tak dobře, jak si původně AMD představovalo.

Nechme však spekulace spekulacemi a počkejme si na vydání. S tím souvisí dnešní novinka, která se objevila na serveru DonanimHaber, informující o ještě nižších cenách, než se původně čekalo. Aniž by někdo v této novince čekal něco jiného než jen informace o ceně, DonanimHaber také prozradil zřejmě finální datum vydání. 12. října, to jest ten den, kdy se snad dočkáme.

Cena se zřejmě již ustálila na velmi zajímavých hodnotách. Za osmijádrové modely FX-8150 a FX-8120 je to
245 USD a 205 USD. Za šestijádrový model FX-6120 je to poté 175 USD. Zhruba 4400 Kč za nejvyšší model série FX? To je relativně nízká cena a částečně potvrzuje spekulace o ne moc vysokém výkonu. Není však jisté, zda je cena koncová, nebo pouze velkoobchodní při odběru tisíce kusů.

Ještě se podívejte na server techPowerUp!. Na dnešek si připravili velice zajímavou anketu, o jejíchž možnostech by se v naší republice dalo velmi dlouho spekulovat. Myslíte, že by větší „fail“ byly chystané procesory od Intelu či AMD, nebo naši „liduarepublikomilovní“ zákonodárci?

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?