Hlavní navigace

AMD dává hry zadarmo k 7nm grafikám Navi. Už i k Radeonu RX 5600 XT (aktualizováno)

12. 2. 2020

Sdílet

AMD změnilo podmínky této akce, pro kupující Radeonu RX 5600 XT k lepšímu. Popis změn najdete na konci původního článku.

Původní text z 5. 2. 2020:

Opět přichází akce, v jejímž rámci bude jeden z výrobců grafických karet nabízet k nákupu jako bonus hru (respektive hry) zadarmo. Minulý týden pokoutně prosáklo a včera se oficiálně potvrdilo, že AMD opět nabídne bundle nazvaný „Raise the Game“, v němž bude možné dostat dvě nebo tři hry ke grafikám generace Navi, tedy RX 5000. Ovšem ne ke všem, bude to trochu komplikované.

V tomto bundlu lze dostat čtyři hry: Monster Hunter World: Ice Borne Master Edition (tj. komplet původní hry a rozšíření), Resident Evil 3, dále Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint Warcraft III: Reforged. Když si v rámci této akce pořídíte nějakou grafiku Navi, dostanete podle modelu dva nebo tři tituly z této sestavy.

Bohužel si nelze vybírat jako v některých dávnějších bundlech. Ti, kdo si pořídí Radeon RX 5700 nebo RX 5700 XT, dostanou zadarmo Monster Hunter World a Resident Evil 3. Radeonisti a Radeonistky, kteří si koupí levnější Radeon RX 5500 XT, dostanou paradoxně tři hry: Resident Evil 3, Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint a pak onen Warctaft III Reforged. Co dostanete, pokud byste pořídili nově uvedený Radeon RX 5600 XT? Nic, tato karta v akci vůbec není zahrnuta. Zdali je to proto, že už je pro AMD relativně málo zisková, nebo jsou tu nějaké jiné důvody (například že třeba – hypoteticky – karet není tak moc, aby byl problém je vyprodat), to těžko říct.

AMD Raise the Game bundle AMD Raise the Game bundle

Na této akci se jinak můžete přiživit, i pokud koupíte celý počítač nebo notebook s Radeonem RX 5500 (to je odlišná karta od retailového RX 5500 XT) nebo jeho mobilní verzí Radeon RX 5500M. K těmto kartám lze v této akci dostat zadarmo Resident Evil 3 plus hru Tom Clancy's a tak dále. Protože je to poněkud spletité, zde je tabulka zkopírovaná přímo z webu AMD, která odměny pro jednotlivé nákupy ukazuje.

AMD Raise the Game bundle tabulka Původní skladba bonusů AMD Raise the Game bundle, která už neplatí. Podívejte se na aktuální verzi tabulky níže.

Zůstává také předplatné Xbox Game Pass

Kromě toho také AMD dál dodává ke grafikám tříměsíční předplatné Xbox Game Pass pro PC. To dostanou ti, kdo pořídí Radeon RX 5700 nebo RX 5700 XT a také RX 5500 XT. U ostatních modelů řady RX 5000 přihazováno není, ale tento bonus je zase k mání ke starším grafikám: Radeonu VII a kartám RX 560, 570, 580 a 590. Těch se jinak nová akce s hrami netýká.

Tato akce platí od včerejška (4. února) a poběží až do 25. dubna (apríla). Hry získáte prostřednictvím kuponu, který bude přiložen k vašemu nákupu, a tento kupon se pak uplatní na webu AMD, toto je třeba udělat do 25. května/mája. Kvůli způsobu fungování akce přes kupony opět platí, že nárok na hry zadarmo není automatický, musíte kart v rámci akce koupit u obchodů, které na ní spolupracují. Pro jistotu se vždy dívejte, zda je u vámi kupované karty uvedeno, že je k ní hra (přesněji kupon) přiložená.

Obchody, které u nás budou hry k Radeonům přidávat, by měly být podle oficiálních podmínek zase obvyklí podezřelí, s nimiž výrobci grafik tradičně spolupracují: Alza.cz, CZC.cz a T. S.Bohemia. A zřejmě navíc také 100Mega Distributions a AT Computers. Ani jeden z nich v době psaní ale ještě v katalogu neměl kupony na hry zadarmo u karet Radeonů uvedené, takže pokud chcete tuto nabídku vytěžit, musíte ještě chvíli s nákupem grafik počkat.

Aktualizováno (2. 2. 2020): Radeon RX 5600 XT už dostává hry zadarmo také

Moc často se to nestává, ale vypadá to, že podmínky této akce se změnily a AMD nyní uvádí odlišné bonusy. Jednak zmizela nabídka Warcraftu III: Reforged, takže Radeon RX 5500 XT už nedostane tři, ale jenom dvě hry. Tato modernizovaná reedice se setkala s kritikou, což je možná ten důvod.

Ovšem druhá změna je pozitivní a snad vyvažuje tuto ztrátu: AMD už z této akce nevylučuje Radeony RX 5600 XT, nově dostanete dvě hry i k nim. Jde konkrétně o Resident Evil 3 a Monster Hunter World: Iceborne Master Edition. A toto platí i pro Radeony RX 5600 a mobilní Radeony RX 5600M, které mají nárok na stejný bonus. Desktopová RX 5600 XT ještě navíc byla zahrnutá mezi GPU s nimiž je nárok na ono tříměsíční předplatné Xbox Game Pass, což pro mobilní a OEM kartu RX 5600 neplatí. Novou skladbu přikládaných her zadarmo můžete vidět sesumírovanou zde:

AMD bunfle Raise the Game Offer aktualizace Nová podoba bundlu Raise the Game: tabulka ukazující, které hry jsou přiložené ke kterým grafikám (Yes = přiloženo, N/A = smolík pacholík)

Prodejcům může asi trvat nějakou dobu, než zareagují, takže je možné, že chvíli ještě budou mít v nabídce Radeony RX 5500 XT s oním kuponem na remasterovaný Warcraft III. Naopak s Radeony RX 5600 XT zase může chvíli trvat, než k nim kupony v katalogu přidají. Při koupi se tedy přesvědčte, že už je nabídka her uvedená v popisu.

Grafické karty AMD Radeon RX 5500 XT různých výrobců (Fotogalerie)

Byl pro vás článek přínosný?