Hlavní navigace

AMD není na prodej, vzkazuje zájemcům CEO

7. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny prolétla médii zpráva o možném případném převzetí procesorové dvojky firmou Oracle. Tato informace samozřejmě vzbudila mezi odborníky slušný poprask a také salvu teorií, co by to pro stávající zákazníky mohlo znamenat. AMD samo vneslo do kauzy trochu světla svým prohlášením, ve kterém zmiňuje současný nezájem k nabídkám třetím stran.

„AMD není na prodej, rádi si však vyslechneme každou nabídku, která je v zájmu našich akcionářů,“ mile sdělil novinářům Dirk Meyer, šéf AMD. Kalifornská společnost se před nedávnem znovu ocitla v lehké ztrátě několika procent, což vyvolalo debaty o případné pomoci zvenčí. Prodej jinému subjektu však podle všeho nehrozí, ani stávající expanzi ARM a možnost krácení zisků v notebookovém segmentu trhu nevidí Meyer jako reálnou hrozbu.

V současnosti jsou největší naděje vkládány do platformy Fusion, která konečně přinese procesor a grafické jádro v jednom balení. Při případném úspěchu by všechny tyto spekulace mohly být zažehnány nadobro, otázkou zůstává, co napáchá případný neúspěch.

Zdroj: Reuters.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku