Hlavní navigace

Apple iMessage ve Windows? Aplikace Zen to zajistí

Sdílet

Komunikační služba iMessage, kterou Apple založil před devíti lety, propojuje všechna zařízení s iOS a macOS. Chlubí se end-to-end šifrováním a stará se také o synchronizaci SMS, takže na zprávy přijaté na iPhonu mohou uživatelé odpovídat z Macu či iPadu. A jak už to u aplikací či služeb Applu bývá, příliš se nekamarádí s ostatními platformami. Přijímat a posílat iMessage na jiných systémech je bez různých hacků (které časem nejspíš přestanou fungovat), nemožné. Vývojářské studio Amnesia Software prý ale našlo řešení, jak iMessage používat, aniž by došlo k porušení licence Applu. Její aplikace Zen slouží jako most mezi různými systémy a zde vzniká prvním problém. Jeho serverová část musí běžet na nějakém Macu s dostupnými iMessage. Může jít klidně o ten nejstarší možný desktop či laptop, ale uživatel jej zkrátka musí mít. Případně si může macOS nechat virtualizovat někde v cloudu, to už si ale bude žádat nemalé peníze za pronájem serveru.

Pro Windows, Linux a jednou i Android

Klientská část iMessage se pak instaluje na Windows či Linux, do budoucna prý bude i verze pro Android. Aplikace Zen zprávy synchronizuje mezi serverovou a klientskou částí. Komunikace ani logy tvůrci nikde neukládají, vše zůstává uloženo pouze lokálně. Zen prý nabídne plně přizpůsobitelné prostředí (vzhled chatu půjde upravit pomocí CSS stylů) a aplikace bude podporovat systémové notifikace.

Zen vyjde někdy příští měsíc a tvůrci si za něj nechají zaplatit buď jednorázově 10–15 dolarů, případně formou měsíčního předplatného v hodnotě 3–5 dolarů. Tvůrci mimochodem přiznávají, že se inspirovali službou Dell Mobile Connect. Americký výrobce dokáže zrcadlit (nejen) zprávy z Androidu a iOS do Windows, ale funkce je dostupná jen pro jeho počítače.

Zdroj: Amnesia via Reddit, FossBytes

Byl pro vás článek přínosný?