Hlavní navigace

Android 9 má jen minimum uživatelů. Na Pixelech od Googlu však drží 75% podíl

15. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden jsme si tak trochu dělali legraci z Googlu, že jeho nejnovější mobilní systém Android 9 Pie ještě nepoužívá ani promile lidí, kdežto čerstvý iOS 12 již doputoval k 50 % všech aktivních iZařízení, případně 53 % iPhonů a iPadů starých nanejvýš čtyři roky. Samozřejmě to není fér srovnání, neboť Apple si sám vyrábí telefony i vyvíjí systém a nemusí přitom myslet na desítky různých modelů jako výrobci smartphonů a tabletů s Androidem.

Rick Osterloh přinesl trochu relevantnější srovnání. Bývalý šéf Motoroly a dnes viceprezident Googlu starající se o veškerý hardware uvedl, že Android Pie už mají nainstalovaných 75 % uživatelů Pixelů, tedy telefonů přímo od Googlu. Ani tak nejde o zcela srovnatelná čísla, protože nejstarší Pixely přišly teprve před dvěma lety.

https://twitter.com/rosterloh/status/1050818121303449600

Ukazuje to však, že rychlá adopce nových systémů je možná i na Androidu a kdo jiný než Google by měl ostatním výrobcům ukazovat směr. Navíc díky Projectu Treble je možné upgradovat snadněji než kdy dřív.

TIP: Vše, co musíte vědět o Google Pixelech 3 a 3 XL

PS: Google mimochodem u Pixelů garantuje tři roky aktualizací včetně nových verzí systému. Apple žádnou garanci neslibuje, ale iOS 12 je dostupný i pro pět let starý iPhone 5S.

Byl pro vás článek přínosný?