Hlavní navigace

Android TV zřejmě začne zobrazovat reklamy. Jak se tomu vyhnout?

8. 4. 2019

Sdílet


Google zkouší dostat reklamy do prostředí Android TV. Některým uživatelům se zobrazuje jeden řádek navíc označený jako Sponzored a obsahující reklamu. Zatím v podobě sponzorovaného obsahu například z Netflixu. Tento obsah nelze podobně jako řádek s Doporučeným obsahem skrýt a týká se všech zařízení s Android TV, tedy i Shieldu.

Podle Googlu jde o testovací provoz, konkrétně se vyjádřil takto: „Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen.

Android TV jako takový umožňuje vkládání reklamy, což ale výrobci Smart TV raději příliš nevyužívají. Nejvíce to zkoušelo zřejmě Xiaomi. Určitá porce reklamy je i v Tizenu, ale jde zakázat. Uživatelé na Redditu přišli na řešení, jak se lze této reklamy zbavit. Stačí prý odinstalovat aktualizace pro Android TV Core Services, což sice způsobí pár systému, ale po restartu máte Android TV bez reklam, respektive jde tento proužek odebrat.

Je logické, že chce Google na svém produktu i něco vydělávat, na druhou stranu to může znamenat odliv uživatelů od Android TV (Philips, Sony, ale i Shield TV) směrem k ostatním Smart TV (Samsung, LG, Panasonic).

partnerem rubriky IPTV je společnost CETIN a ZrychlujemeČesko.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.