Hlavní navigace

Animace při instalaci operačního systému vás naučí, jak lze ovládat Windows 8

6. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Metro je koncipováno tak, aby se s ním dalo jednoduše pracovat. Manuál k Windows 8 ale neznalí uživatelé zřejmě potřebovat budou, poněvadž nový operační systém si hraje na schovávanou. Řada prvků je skryta, a je tudíž potřeba na ně upozornit, jinak byste si vůbec nemuseli všimnout, že se například v rozích obrazovky ukrývají určité akce. A jak se vyvolává Šém, hlavní ovládací panel? Podobné otázky zodpovězeny budou, dokonce rovnou při instalaci. Vložená animace vám prozradí přinejmenším to, jak docílit vysunutí Šému.

Ačkoli se snaha cení, napadá mne jedna otázka: uvidí výukovou animaci běžný uživatel? Protože výrobce počítače obvykle Windows předinstaluje, takže to bude nejspíš on, kdo bude zírat na instalačního průvodce. Trochu se tedy bojím, aby snaha Redmondských nepřišla vniveč. Možná by bylo lepší ukázku ovládání přehrát až při prvním přihlášení každého uživatele. Tak by se Microsoft ujistil, že nikomu neunikne. Prý ale záleží na tom, zda používáte tablet, nebo běžný počítač. Podle toho vám budou ukázány příslušné styly ovládání.

 

V případě dotekové obrazovky spatříte, jak vypadají gesta prováděná prsty. U stolního počítače vám naopak bude ukázáno, jak se Windows 8 ovládají myší. Na výukové video se můžete podívat níže:

Zdroj: Within Windows

Byl pro vás článek přínosný?