Hlavní navigace

Aplikace pro váš Android: Facebook v kapse a geocaching

8. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook v kapse

  

Mobilní aplikace pro práci s Facebookem včetně volitelné synchronizace kontaktů již existuje nějaký ten pátek, nyní se ale dostává do velmi použitelné podoby, proto jsme se rozhodli ji vybrat jako doporučenou aplikaci pro listopad. Nabídne konečně přehledný a funkční přístup do naprosté většiny sekcí, včetně možnosti stáhnout dodatečnou podporu pro chat.

1. Co je na zdi

Po otevření aplikace a zadání přístupových údajů (jméno, heslo) se hned dostaneme do výchozího pohledu, kde vidíme zeď Facebooku s posledními příspěvky našich přátel. U každého příspěvku je vidět počet komentářů i stisků tlačítka to se mi líbí, přičemž máme možnost každý příspěvek také komentovat. Tlačítkem vlevo nahoře se dostaneme do detailů našeho profilu.

2. Komunikátor rychle a přehledně

Při prvním pokusu o použití chatu nám bude nabídnuto stažení dodatečné podpory komunikátoru (samostatná aplikace). Jakmile ji stáhneme a nainstalujeme, vždy po stisknutí tlačítka vpravo nahoře se nám otevře chat, ve kterém vidíme jak přátele, kteří jsou právě online, tak oblíbené kontakty s případnými ikonkami telefonu signalizujícími nainstalovanou aplikaci v telefonu.

Android aplikaceAndroid aplikace
Zeď se všemi důležitými informacemi a možnostmi jako na internetu. Nyní i s povedeným chatem


licence aplikace zdarma
jazyk čeština
web www.facebook.com
obtížnost Začátečník

Geocaching s chytrým telefonem? Ano!

Geocaching určitě znáte. Je to fenomén poslední doby a stále si získává více a více nadšených hráčů. Jelikož je naprostá většina chytrých telefonů vybavena GPS modulem, nic nebrání využití takového mobilu ke hře a hledání (případně také umísťování) keší. My se podíváme na oficiální aplikaci přímo z webu geocaching.com za cenu okolo 190 Kč.

1. Hlavní nabídka aplikace

Vše začíná registrací na oficiálním webu www.geocaching.com, kde je nutné vlastnit aktivní účet. S ním se pak přihlásíme do mobilní aplikace a v tento okamžik můžeme začít hledat keše. Stačí mít aktivovaný GPS modul a internet v mobilu (to je potřeba ke spojení se servery a ke korektnímu zobrazení map, abyste věděli, kde jste a kde se nachází keš).

2. Vybíráme nejbližší keš

Volbou Find Nearby Caches zobrazíme seznam nejbližších keší, které se nachází v okruhu našeho aktuálního umístění. Seznam je seřazený podle vzdálenosti a po zvolení keše, kterou chceme objevit, se nám dostane možnost zobrazit mapu, nebo třeba kompas. Po nalezení keše v aplikaci tuto událost zalogujeme a můžeme pokračovat k další keši.

Android aplikaceAndroid aplikace
Hlavní nabídka aplikace se všemi základními možnostmi

licence 9.99 USD
jazyk angličtina
web www.groundspeak.com
obtížnost mírně pokročilý

Byl pro vás článek přínosný?