Hlavní navigace

Apple AirPods 2: nejúspěšnější bezdrátová sluchátka mají nástupce

21. 3. 2019

Sdílet


Apple kromě nových iPadů a iMaců tento týden představil i druhou generaci AirPods. Ta první bořila prodejní rekordy. Podle Counterpoint Research se loni prodalo celkem 46 milionů bezdrátových sluchátek a jen těch od Applu bylo 35 milionů.

Druhá generace nepřináší žádná zásadní zlepšení, takže stávající uživatelé nebudou mít důvody upgradovat. Firma v tiskové zprávě překvapivě ani nekomentuje zvukovou kvalitu, přestože u sluchátek by to mělo být hlavní kritérium výběru. Lze tedy předpokládat, že AirPods 2 budou hrát stejně jako jedničky, tudíž o žádnou audiofilní parádu nepůjde. Co je tedy nového?

Apple do sluchátek integroval nový čip H1, který má zefektivnit komunikaci s mobilem a snížit spotřebu. Podařilo se tak o polovinu prodloužit výdrž při telefonování, a to až na 3 hodiny. Při poslechu hudby ale sluchátka zůstávají na původních pěti hodinách. Dalších 24 hodin na cestách dodá nabíjecí pouzdro. Druhou novinkou je, že asistentku Siri půjde vyvolat pouhým oslovením „Hey Siri“, dříve se muselo dotknout sluchátka.

Firma také vyrobila nové pouzdro, které lze konečně nabíjet bezdrátově. Přesně takové Apple prezentoval před dvěma lety spolu s iPhonem X, hodinkami Watch a nabíječkou AirPower. Je tak možné, že AirPower po dlouhých odkladech také zamíří do obchodů.

AirPods 2 s obyčejným pouzdrem stojí 4790 Kč, s bezdrátově nabíjeným pak 5790 Kč. Bezdrátově nabíjené pouzdro lze volitelně dokoupit i k první generaci AirPods, stojí 2290 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?