Hlavní navigace

Apple chce proniknout do firem ještě hlouběji. Po IBM spolupracuje i s Ciscem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple a Cisco mají zajímavou historii. Když Apple začátkem roku 2007 představil svůj iPhone, síťová jednička se ohradila, že používá její ochrannou známku. Cisco pojmenovávalo některé své telefony jako iPhone už od roku 1998. Ještě v únoru téhož roku se firmy dohodly a Apple mohl značku iPhone nadále používat.

Když pak Apple v roce 2010 představil novou verzi mobilního operačního systému, iPhone OS přejmenoval na iOS. Což je mimochodem také značka Cisca. IOS je název systémů, který pohání jeho routery a switche. To už ale obě firmy byly dohodnuté a žádné přestřelky neproběhly.

Apple a Cisco mají dohodu
Apple a Cisco mají dohodu (foto: Cisco)

Teď po dalších pěti letech to vypadá, že iOS a IOS budou spolu lépe spolupracovat. Apple se s Ciscem dohodl na těsné spolupráci, která má ještě vylepšit jeho postavení ve firmách. Cisco slibuje, že vylepší výkon iPhonů a iPadů v prostředí jeho síťových služeb. Společně vylepší audio- a videokomunikační nástroje Cisco Spark, TelePresence a WebEx. Po dohodě s IBM jde o druhý významný milník, kterak se Apple přeorientovává ze spotřebitelské sféry i do enterprise.

 

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?