Hlavní navigace

Malé iPhony SE se ještě pořád prodávají. Jen ne přímo u Applu (ceník)

12. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple letos po 30 měsících vyřadil z prodeje iPhone SE. Nejmenší „moderní“ smartphone (napříč všemi výrobci) byl nejlevnějším iPhonem v nabídce, jeho pozici teď zastoupil iPhone 7, který se v Apple Online Storu prodává od 13 490 Kč. SE byl o tři tisíce levnější.

Zájemci o malý iPhone ještě nemusí zoufat. Telefony jsou naskladněné u prodejců třetích stran. Nabídka ale postupně oslabí, bude na výběr méně kapacit nebo barevných variant.

TIP: iPhone SE podrobně. Co si vzal z iPhonů 5, 5S, 6 a 6S?

Nejlevnější je 16GB varianta, kterou lze koupit i pod 6000 Kč. Té byste se ale měli vyhnout. iPhony nepodporují paměťové karty, takže tam věčně budete bojovat s místem. Tisícový příplatek za 32GB variantu bude rozumnější volbou. Apple jeden rok vyráběl také 64GB variantu, ale ta již z obchodu prakticky vymizela a nahradila ji 128GB edice. Ta stojí od 10 000 Kč. Jeden obchod jej má dokonce za „osmičku“, ale na Heuréce má zatím jen málo recenzí, takže byste se měli mít na pozoru.

Za podobné ceny sice můžete koupit i loňský Samsung Galaxy S8, což je v mnoha ohledech pokročilejší smartphone, ale je větší a jablíčkářům nemusí vonět Android. iPhone SE se navíc bude těšit ještě dobré podpoře. Apple pro něj bude několik let vyrábět baterky, vyvíjet nové verze iOS a problém nebude ani pořídit kryty či různá příslušenství.

S nákupem navíc nemusíte spěchat. Podobné ležáky si přímo říkají o různé slevy. Celý listopad se slaví Black Friday, pak přijdou vánoční a povánoční výprodeje.

Byl pro vás článek přínosný?