Hlavní navigace

Apple už má výřez i v baterce. Rozborka iPhonů prozradila i další detaily

24. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kutilové z iFixit opět jako první vystáli frontu v australském Apple Storu a koupili nové iPhony XS a XS Max, aby je mohli do posledního šroubku rozebrat. Prozradili tak několik skutečností, které samotný Apple tajil. Opravitelnost hodnotí známkou 6/10, stejně jako loňský iPhone X. Problém činí hlavně použité sklo vepředu a vzadu, které lze snadno zničit, ale špatně vyměnit. Pochvalu si ale Apple zasloužil za to, že kde to šlo, tam místo lepidla použil šroubky. Lidé z iFixit si nevšimli, že by telefony měly lepší těsnění než loni, přesto Apple slibuje vyšší stupeň krytí IP68 místo IP67. Kapacita operační paměti dle očekávání stoupla z 3 na 4 GB. RAM zřejmě exkluzivně dodává Micron a je integrovaná v jednom pouzdře spolu s čipem Apple A12. Flash paměti dodávají minimálně dva výrobci. Telefony od iFixit měly moduly od Toshiby, na TechInsights našli Hynix.

iPhone XS Max
iPhone XS Max
iPhone XS
iPhone XS

Kapacita akumulátoru u stejně velkých modelů nepatrně klesla. iPhone X měl 2716 mAh, iPhone XS dostal 2658 mAh a iPhone XS Max pak 3174 mAh (nejvíce ze všech iPhonů v historii). Zajímavý je ovšem jejich design. Loňský model jako první u Applu přišel s elkovým půdorysem a dvěma spojenými články. Stejně to má XS Max.

iPhone XS ale obsahuje jeden velký článek ve tvaru písmene L, avšak s výřezy na dvou rozích. Kvůli ořezům klesla kapacita, ale zřejmě se zvýšila bezpečnost. Akumulátory se při práci roztahují a Apple nejspíš potřeboval snížit tlak především na vnitřním rohu.

Byl pro vás článek přínosný?