Hlavní navigace

Apple možná ukončil vývoj Safari pro Windows. Po šesté řadě není ani památky

26. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

OS X Mountain Lion vyšel, spolu s ním si uživatelé jablečné platformy mohou užívat také nového Safari 6. Aniž by se někdo z firmy alespoň slovem zmínil, verze prohlížeče pro Windows vůbec nevyšla a nezdá se pravděpodobné, že bychom ji kdy viděli znovu. Z oficiálního webu zmizely odkazy ke stažení, o Windows se zde vůbec nemluví. Apple pouze vypichuje nejlepší funkce. Vývoj prohlížeče pro rodinu operačních systémů od Microsoftu byl tedy s největší pravděpodobností ukončen, indicie hovoří docela jasně.

Tip: Co chystá Apple pro Safari 6? Jen okopíruje pár funkcí z Chromu a odjinud

Ačkoli byly odkazy ke stažení ze stránky odebrány, přímé odkazy na stažení páté řady prozatím fungují. Na webu Applu najdete rovněž zmínku:

The latest version of Safari is available in Mountain Lion. The latest version of Safari for Lion is available through Software Update.

 

Nejnovější Safari je dostupné v OS X Mountain Lion a Lion, tím je v podstatě řečeno vše. Oficiálnější slovo od Applu by ale bylo hezké. Prozatím jsme po necháni v nejistotě. Otázkou zůstává, komu bude případně Safari scházet? I kdyby se pro něj někdo rozhodl, vždycky mohl narazit na nějaké problémy s kvalitou konverze. Safari pro Windows nikdy nedosáhlo výjimečných úspěchů, dlouho bojovalo s přizpůsobením se platformě. Když se mu celkem povedlo se ustálit, zřejmě přichází ukončení podpory.

Důvodem může být dlouhodobý neúspěch a nízký zájem ze strany uživatelů. Rozhodnutí mohlo padnout kvůli Metru ve Windows 8. Buď jak buď, zřejmě budeme mít zase o jednu volbu méně.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?